Inge van Aalst showt een van haar werken
Inge van Aalst showt een van haar werken

Kunstenaars van Kadmium #55

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 55: Inge van Aalst

Naam: Inge van Aalst
Discipline: schilderkunst
Atelier: Mandenmeesterstraat 32 2641 JX Pijnacker
Website: www.artinge.nl
Facebookpagina: www.facebook.com/artinge.nl


Ik ben de kunstenaar in mijzelf tegen gekomen tijdens mijn opleiding kunstzinnig dynamisch coachen De Kleine Tiki in Breda. (2008-2012). Daar leerde ik dat 'niks moet en alles goed is'.
Vanuit het niet-presteren ontdekte ik de ruimte om te durven spelen met materialen en te genieten in het moment. Hierna ben ik naar buiten gekomen met mijn abstracte kunstwerken. Sinds juli 2016 ben ik verbonden aan Kadmium.

Voor mij is schilderen: even niet denken en vooral genieten. Mijn werken ontstaan door het maken van kleine stapjes, elke keer weer een laagje, zo bouw ik de werken op. Thema's zoals Ver-binden, Ont-dekken en Ont-moeten zijn een inspiratiebron voor mij. In deze thema's zitten tegenstellingen, zoals ja en nee, donker en licht, ruw en glad, klein en groot. Voor mij is het van betekenis dat de tegenstellingen er mogen zijn en dat ze samen weer e´e´n geheel maken, maar ook ruimte maken voor nieuwe mogelijkheden. Mijn nieuwe thema is Zichtbaar: alles is al aanwezig, je hoeft het alleen 'zichtbaar' te maken.

Ik ben autodidact. Ik maak gebruik van plamuurmessen, acrylverf en meerdere materialen op hout. Op deze manier heb ik mijn eigen gemengde techniek ontwikkeld. De kleuren blauw, lila, roze, wit en grijstinten, komen terug in mijn werken. Mijn nieuwste kunstwerken zijn gemaakt op Douglas planken.

Afbeelding