<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De Hyundai Tucson N-Line: sportiever en raker.
De Hyundai Tucson N-Line: sportiever en raker.

In N-Line gedaante is de Hyundai Tucson net even wat sportiever

De N-Line variant is nu ook beschikbaar voor de Hyundai Tucson. Dit was al eerder zo voor de Hyundai i30.

Wat maakt deze uitvoering een N-Line ten opzichte van een normale Tucson? Dat is onder meer de aangepaste voorbumper, een donkere grille en nog andere zaken. De motorisatie ziet er als volgt uit: de 1.6 T-GDI en de 2.0 CRDi mild-hybrid-dieselversie. Daarnaast is ook de 1.6 CRDi als N-Line verkrijgbaar, waarbij de dieselmotor nu over dezelfde mild-hybrid-techniek beschikt als de 2.0. Leverbaar zijn zowel een versie met voor- of vierwielaandrijving en schakelen kan met een handgeschakelde zesbak of een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Sportiever
Hoe ziet de buitenkant van de nieuwe Hyundai Tucson N-Line er uit? In elk geval is de auto een stuk sportiever geworden. Bijvoorbeeld door de donkerder uitgevoerde kop- en achterlampen, in carrosserie gespoten handgrepen, een zwarte achterspoiler, een zwart dak en zwarte raamlijsten. Ook staat de auto in N-Line uitvoering op 19-inch zwart lichtmetaal en met zwarte zijspiegelkappen.

Details nader bekeken
De details wat nader bekeken. De verfijnde lichtsignatuur met full LED-koplampen geeft de auto een sportief aanzien. De koplampen vloeren over in de Cascade-grille, die optisch rust op de voorbumper. De achterbumper en achterlichtunits versterken de krachtig gevormde achterzijde. De in de buitenspiegelkappen geïntegreerde richtingaanwijzers attenderen andere weggebruikers nog eens extra bij het afslaan of wisselen van rijstrook. De vorm van de wielkastomlijsting suggereert een voorwaartse beweging. Hiermee is het voorkomen van de Hyundai Tucson meteen ook robuust geworden. De sportieve, in twee kleuren uitgevoerde zijskirts vormen de verbinding tussen de wielkasten voor en achter, waardoor de wielbasis nog weer wat groter lijkt. In de aerodynamische dakspoiler is een remlicht geïntegreerd - een derde remlicht, goed zichtbaar voor het achteropkomend verkeer.

Indrukwekkende mix
Van binnen is het goed toeven in de Hyundau Tucson N-Line. Het interieur is een indrukwekkende mix van uitzonderlijk veel ruimte en comfort. Daarnaast maken de aandacht voor detail het interieur tot iets bijzonder. Ergonomisch en uitgevoerd met zachte materialen, met een keuze uit geraffineerde kleurenschema´s. De kleurenschema´s zijn Black, Light Grey of het opvallende Red Wine. De laadruimte heeft een inhoud van maar liefst 513 liter. Te gebruiken in twee ongelijke delen (60:40). De achterbank helemaal neergeklapt levert een bagageruimte op van maar liefst 1.503 liter.
Er is voor de Hyundau Tucson N-Line een aantal aandrijflijnen beschikbaar. Allemaal in elk geval met een nog algere CO2-uitstoot. Voldoend aan de nieuwste Euro 6D-Temp-emissienorm. Helemaal nieuw voor Hyundai is de mild-hybride-aandrijflijn MHEV voor de Tucson. Zie boven voor de specifieke motoraanduidingen.

Slimmigheden
De slimme achterklep is zo´n extra´tje. Deze opent automatisch als je meer dan drie seconden bij de achterzijde staat (met de Tucson smartkey op zak overigens). De Surround View Monitor (SVM) maakt manoeuvreren in krappe parkeerplaatsen makkelijker en veiliger. Via strategisch geplaatste camera´s op de auto toont SVM een 360-graden beeld van de directe omgeving rond de Tucson op het beeldscherm. Binnen in kan het 8-inch navigatiescherm, zwevend boven het dashboard, echt nog als slimmigheid van de Hyundai Tucson N-Line worden gezien.

Preuninger Hyundai
www.preuninger.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vandaag zijn de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Heeft u ook gestemd?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>