De studenten en de kinderen, gemeenzaam samen bij stadsboerderij BuytenDelft.
De studenten en de kinderen, gemeenzaam samen bij stadsboerderij BuytenDelft.

Aansprekende experimenten en proefjes van 'Virgiel Doet' bij stadsboerderij BuytenDelft

Algemeen

Een groep van vijf studenten van ' Virgiel Doet' heeft afgelopen zondag zijn kennis gedeeld met kinderen. Tijdens de techniekmiddag voor kinderen bij stadsboerderij BuytenDelft aan de Korftlaan.

De commissie 'Virgiel Doet'  is onderdeel van studentenvereniging Virgiel. De afgevaardigde studenten richtten zich op kinderen van vijf tot en met elf jaar oud.
De studenten gingen samen met de kinderen aan de slag met vijf verschillende experimenten. "We laten kinderen op deze manier zien dat techniek toch wel cool is", aldus Eva Schlösser. "We maken bijvoorbeeld gebruik van smarties om het scheiden van kleuren te demonstreren. We hebben gemerkt dat de kinderen dat wel leuk vonden!" Niet alleen techniek stond centraal. "Sommige proefjes waren echt meer 'scheikunde-achtig'. We gebruikten bijvoorbeeld twee glazen met water, waarbij er in ééntje ook zout zit. In welk glas zou een ei blijven drijven? En waarom?"
Alle proefjes hadden de studenten eerst zelf uitgetest en zijn niet gevaarlijk.

De match
De match tussen 'Virgiel Doet' en BuytenDelft kwam tot stand tijdens een speeddate avond van Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD). Zij willen de samenwerking tussen studenten en maatschappelijke organisaties bevorderen. Eva Schlösser is commissielid van 'Virgiel Doet' en keek vooraf heel erg uit naar de techniekmiddag bij BuytenDelft. "Ik vind de activiteiten via Virgiel Doet persoonlijk heel leuk om aan mee te werken. Ik leer er heel veel van."
Ook BuytenDelft is enthousiast. "Dat is toch super, dat studenten samen met kinderen aan de slag gaan en hen weten te inspireren", aldus Jet  Verloove van BuytenDelft.