<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Parttime hippies Renske en Ted

DELFT - Scheurtjes in het leer, slijtplekken op het stuur, een rammeltje links voorin - klassieke voertuigen hebben vaak avonturen meegemaakt. Ze vertellen universele en tijdloze verhalen over ervaring, stijl, exclusiviteit en vakmanschap. Wij legden ons oor te luisteren bij Renske en Ted, eigenaren van een prachtige Volkswagen T1.

Door Ron Kampers

Ted: "Ik heb 'm aangeschaft in 2007. Ik had een T2, heel leuk, maar die T1 is toch het sublieme apparaat. Ik kreeg de kans om die T2 in te ruilen tegen een T1 uit Amerika, met bijbetaling. De markt was toen nog leuk. Je kunt nog steeds wat krijgen, alleen kost zo'n soort ongerestaureerde bus nu al snel meer dan 20 mille.
Het was een leeg koekblik. Er zat geen hemel in. De stoelen waren metalen veren met een jute zak erop. Het was niks. Ik heb 'm in m'n garage gezet en ben eraan begonnen. Een hoop laswerk, aan de onderkant en de neus. Daarna de hele binnenkant gedaan. Ik ben er twee jaar mee bezig geweest."

Indruk
"Je hebt er toch tíen jaar aan gewerkt!?" lacht Renske schaterend. "Zo voelt het tenminste!" Maar zij is net zo trots op de VW en het vele werk dat Ted erin gestoken heeft. "Voordat ik Ted kende vond ik het wel leuke busjes, maar toen we erin rond gingen rijden, en iedereen begon te zwaaien en te lachen, en we overal werden aangesproken, toen begreep ik pas wat voor indruk zo'n auto maakt. Het is bizar wat je onderweg meemaakt. Duimpies omhoog, auto's die de vluchtstrook op gaan om je goed te kunnen bekijken als je voorbij rijdt."

Trouwauto
Ted: "We zijn er zelfs in getrouwd. Voor de gelegenheid heb ik er bloemetjes omheen getimmerd en die mochten er nooit meer af! Flowerpower ja. We zijn geen ouwe hippies, maar wel als we weg zijn met die bus. Je wordt meteen een stuk rustiger."
Renske: "We gaan er vooral mee op vakantie. Weekendjes, hemelvaart en zo. Vorig jaar zijn we ermee naar Ibiza geweest. Tot nu toe zijn we alleen naar het hippiefestival geweest, maar dit jaar willen we ook andere festivals aandoen."
Ted verhuurt de bus ook incidenteel, maar alleen met hem als bestuurder.
"Af en toe een trouwerij. Wat ik ermee verdien, investeer ik weer in dat busje. Hij heeft ook wel eens gefigureerd in een videoclip van een artiest. Moest ik hem dertig keer in z'n achteruit zetten voor nieuwe takes. Toen dacht ik: dat doe ik nooit meer!" Hij wil niet kwijt hoeveel erin gestoken is. Maar het verschil tussen wat de bus hem gekost heeft en het bedrag waarop hij getaxeerd is, is aanzienlijk. "Hier blijft het binnen de perken, maar in Australië en Amerika worden bedragen ver boven de ton gevraagd op veilingen. Terwijl ze nieuw 1500 gulden kostten..."

Koosnaam
"Een koosnaam?" Renske kijkt Ted vragend aan. "Nee, we hebben deze auto nooit een naam gegeven, terwijl het wel ons kindje is, toch?"
Of ze wel eens aan een andere gedacht hebben? Renske:"Nee joh, het is liefde tussen die twee!" Ted beaamt het: "We hebben een hoop plezier aan dat ding. Hij staat voor ons symbool voor onthaasting, voor vrijheid, voor… ja, voor de liefde!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>