De Fabeltjeskrant, wie is er niet groot mee geworden?
De Fabeltjeskrant, wie is er niet groot mee geworden?

Spaarcampagne PLUS brengt Meneer de Uil tot leven

Algemeen

DELFT / DEN HOORN – Het 50-jarig jubileum van de Fabeltjeskrant wordt gevierd met poppenkast en handpoppen.

Kinderen uit Delft en Den Hoorn kunnen vanaf zondag 24 februari eigen fabeltjes ontwikkelen met gespaarde handpoppen, bijbehorende poppenkast en voorleesboekjes van de Fabeltjeskrant.

Spaarcampagne
Echt waar? Echt waar! PLUS Bomenwijk, Martin Panis en Tanthof in Delft en PLUS Van Leeuwen in Den Hoorn start dan een spaarcampagne rond de populairste kinderserie aller tijden. Onze lieve kijkbuiskinderen sparen daarbij voor Meneer de Uil, Lowieke de Vos, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar en Willem Bever. PLUS viert op deze manier de 50e verjaardag van de Fabeltjeskrant.

Iconisch
Afgelopen december kwam De Fabeltjeskrant, in een nieuw jasje, weer tot leven op tv en in de bioscopen. De iconische krant en haar karakters uit Het Grote Dierenbos waren op 29 september 1968 voor het eerst op televisie en groeiden daarna uit tot vaderlands' beste kinderserie ooit. In de 1.640 afleveringen maakt Meneer de Uil steevast diverse toespelingen op de maatschappij, politiek en actualiteit. Daarmee is De Fabeltjeskrant niet alleen een kinderprogramma, maar ook onder volwassenen populair.

Erfgoed
Henk van der Ster, ondernemer van PLUS Tanthof: "Wij zijn erg trots dat we in de Fabeltjeskrant feestvreugde kunnen delen. Het is tenslotte Nederlands cultureel erfgoed. Onze jonge winkelgasten kunnen zich thuis uitleven met de handpoppen en de poppenkast. Dit zal bij de ouders, opa's en oma's ongetwijfeld nostalgische gevoelens teweeg brengen."

Poppenkast
Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt de consument een spaarzegel. Bij 18 zegels is de spaarkaart vol en ontvangen de PLUS-klanten een gratis handpop van een Fabeltjeskrantfiguur naar keuze. Daarbij is er voor 2,99 euro een tafelformaat poppenkast te koop, zodat de kinderen hun eigen fabeltje in een echt poppentheater thuis kunnen opvoeren. Voor extra inspiratie zijn bij wisselende actieproducten een viertal voorleesboekjes beschikbaar. Jong en oud geniet mee van de Fabeltjeskrant revival bij PLUS.

Jury
De meest creatieve kinderen maken kans op een iPad Mini. Daarvoor zenden zij hun gefilmde theaterstukken in via de PLUS Actiesite. Een kritische jury onder leiding van Meneer de Uil kiest uit de inzendingen drie winnaars.
Ga voor meer informatie over de spaarcampagne naar: www.plus.nl/fabeltjeskrant.