De winnaar van het Leids Cabaret Festival, Jasper van der Veen (Foto: Martin Oudshoorn)
De winnaar van het Leids Cabaret Festival, Jasper van der Veen (Foto: Martin Oudshoorn)

Nacht van het Cabaret in Theater de Veste

Algemeen

DELFT - Jasper van der Veen, de kersverse winnaar van het Leids Cabaret Festival 2019, komt naar Delft op zaterdag 2 maart.

Hij treedt op tijdens de 'Nacht van het Cabaret' in Theater de Veste, samen met een hele reeks andere cabaretiers, waaronder Janneke van der Bijl, Kasper van der Laan, Daan van der Hoeven en Thomas Smith. Master of Ceremony, degene die de avond 'jolly' aan elkaar praat, is Berit Companjen.

Jasper van der Veen sleepte op 16 februari jl. de jury- en publieksprijs in de wacht op de 41e editie van het Leids Cabaret Festival. De andere twee finalisten, Gavin Reijnders en Senne Guns, grepen naast de eerste plaats.

Energiek
Stand-upcomedian Van der Veen speelde een energiek en scherp programma, waarmee hij de lachers meteen op zijn hand had. De jury noemde hem een 'zeldzaam podiumbeest' en prees hem voor zijn soepele spel en zijn sterke grappen over de actualiteit. Zijn verhalende grappen komen uit zijn eigen leven, uit onverwachte hoek en altijd recht uit zijn hart. Jasper maakte vooral indruk met zijn conference over klimaatspijbelaars. Een verkeerd woord, zo stelde hij scherp, waarmee demonstreren voor het klimaat geframed wordt als een lekker dagje vrij. Van der Veen zette het activisme van jongeren af tegen de passiviteit van zijn eigen linkse generatiegenoten, vooral bezig met huizen kopen en koffiebarretjes bezoeken. Hiermee leverde Van der Veen niet alleen intelligente maatschappijkritiek, maar schetste hij ook een kritisch portret van zijn eigen generatie.

Informatie
Bezoek www.theaterdeveste.nl voor meer informatie over de 'Nacht van het Cabaret', met de volledige line-up aan cabaretiers die op zaterdag 2 maart gaan optreden in Theater de Veste. Aanvang: 21.00 uur.