De gezellige voetballers van Oliveo in het nieuwe tenue
De gezellige voetballers van Oliveo in het nieuwe tenue

Gezelligheid bij G-voetbal Oliveo

Algemeen

PIJNACKER - Sporten is voor iedereen. Deze week het G-team van Oliveo voetbal in Pijnacker.

Op sportpark De Groene Wijdte speelt al voor het 24e seizoen het G-team van Oliveo. Het motto van Oliveo G1 is voetballen met de hoofdletter G van Gezelligheid. "Voetbal en winnen zijn leuk, maar gezelligheid en plezier maken staan voorop," zegt de vrolijke en enthousiaste coach Vincent Bierman. Hij is al vanaf zijn zevende jaar lid van Oliveo en vanaf de start verbonden aan het G-team.

Inmiddels heeft het team een mooi clubje begeleiders. Samen met Richard Fatih en Ton Zweerts traint Vincent Bierman het G-team. Daarnaast loopt de 18-jarige Leandra Weijgertse stage. Zij volgt de Sportopleiding van het Mondriaan College. Leandra: "Vorig jaar ben ik hier stage gaan lopen en vond het zo leuk dat ik ben gebleven. Het is hier inderdaad heel gezellig en ik leer veel." Dat beaamt ook de 24-jarige Letitia die voor het eerst mee trainde: "Ik vond het heel gezellig. Ik kijk veel voetbal en daarom ben ik mee gaan doen. Volgende week ga ik ook weer lekker meetrainen."

Eigen bus
Dat het G-team er helemaal bij hoort en echt onderdeel van de club is, blijkt wel uit de sponsors die het team heeft. Zo is het team door Skippy Kinderopvang helemaal in het nieuw gestoken en beschikt het zelfs over een eigen bus. Vincent Bierman: "Jaren geleden hadden we te weinig vervoer. Van Schie Kassenbouw vond dat maar niks en besloot een bus te kopen. Daar maken we nu nog steeds gebruik van. Elke uitwedstrijd en het jaarlijkse kampweekend gaan we met onze eigen bus. Geweldig toch!"

Vincent Bierman sluit af met een oproep: "We zijn op zoek naar verjonging en versterking van het G-team. De spelers worden wat ouder en over 5 jaar willen we nog steeds bestaan. Leeftijd, handicap of beperking maakt niet uit. Iedereen is welkom om gezellig mee te doen." Kijk voor meer informatie op www.oliveo.nl.