De Hyundai 4x4 Galloper van Idenburg Car Solutions in de Poolcirkel.
De Hyundai 4x4 Galloper van Idenburg Car Solutions in de Poolcirkel. (Foto: Idenburg)

Veilig terug vanuit Poolcirkel, snel denken aan zonnige (camper)tijden

Algemeen

DELFT - Het is al weer even geleden, sinds Martin en Erik Idenburg zijn teruggekeerd van de Poolcirkel. Ja, het staat er echt, de Poolcirkel.

Vader en zoon Idenburg hebben meegedaan aan The Barrel Challenge of Rondje Botnische Golf in hun eigen offroad auto. Waar ze hun uiteindelijke hoogtepunt bereikten: de Poolcirkel. Na het acclimatiseren na hun behouden thuiskomst, is het nu weer tijd om vooruit te blikken op de dingen die de komende tijd staan te gebeuren. Dat zijn in hun BOVAG universeel autobedrijf Idenburg Car Solutions allereerst de Campercheck en uiteraard de keramische coating, die wat minder seizoensgebonden is. Het mooie weer ligt in het verschiet en dat betekent dat we weer aan vakantie gaan denken. En daar moet natuurlijk wel de camper goed op voorbereid zijn. "Met het voorjaar in zicht krijgen we weer lentekriebels", zegt Martin Idenburg. "En daar hoort natuurlijk een veilige en schone camper bij. Het onderhoud aan de camper, van binnen èn van buiten is belangrijk. En als dat onderhoud goed in orde is, dan gaat de camper minimaal 25 jaar mee. In onze werkplaats kunnen wij het onderhoud voor u optimaal uitvoeren."

Campercheck
Een niet goed onderhouden camper kan te maken krijgen met slechte kitranden, waardoor slijtage kan ontstaan. En dat is nog maar een klein euvel. Belangrijke onderdelen zijn de remmen, de banden en de verlichting. Laat dit controleren voordat u op vakantie gaat. "Wij kunnen voor de klant een uitgebreide campercheck uitvoeren", zegt Martin. "Daarbij kijken we onder meer naar de technische staat van de motor en de banden. Op hogere leeftijd kunnen banden namelijk wel eens droogtescheurtjes vertonen. Verder controleren we het oliepeil en andere vloeistoffen, zoals de ruitensproeiervloeistof. Maar ook de accu, de remmen en de verlichting bekijken we goed, we slaan niets over. De volledige check kost 95 euro, dit is inclusief het uitlezen van de boordcomputer." In de werkplaats van Idenburg Car Solutions is een speciale brug voor campers tot 5.000 kilogram. Campers zijn in goede handen bij de deskundige monteurs.

SILL Ceramic Coating
Iedereen wil goed en veilig op vakantie en daarvoor is de campercheck. Maar een schone camper is ook belangrijk. "Vieze campers kunnen hier meteen gewassen worden, zodat ze er weer netjes uitzien. Het wassen gebeurt handmatig in onze werkplaats. Steeds meer mensen laten hun camper coaten, bijvoorbeeld als deze wat dof oogt of om dit te voorkomen. Door de camper eerst te polijsten en vervolgens te coaten, krijgt deze meteen een duurzame bescherming en optimale glans voor tenminste vijf jaar." Voor campers wordt vooral gebruik gemaakt van SILL Ceramic Coating. Dit is een harde (9H) niet zichtbare coating, die zowel de lak herstelt als beschermt. Ceramic Coating maakt het oppervlak waterafstotend. De laagdikte van deze coating is vijfhonderd keer dunner dan een menselijke haar, zeer flexibel, duurzaam, nagenoeg krasvast en heeft een hoge spiegelreflectie. Indien u Ceramic Coating volgens de richtlijnen van FLON onderhoudt, zal u langer dan vijf jaren plezier hebben van deze unieke coating.

Barrel Challenge
Vader en zoon Idenburg hebben de Barrel Challenge gereden in een 4x4 Hyundai Galloper van vóór 2000, die helemaal was aangepast in hun eigen garage. Daarmee is vervolgens een race van 5.500 kilometer gereden, waarbij onder meer de landen Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, de Lefoten en de Poolcirkel zijn aangedaan, zo´n 5.300 kilometer in totaal. Een week onder hachelijke omstandigheden, van soms wel -30 graden! En meerdere keren hebben ze vastgezeten. "Onderweg hebben we genoten van alle rendieren die we gezien hebben", zegt Erik Idenburg.

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2627 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl

Afbeelding