Het Delftse duo Paul den Bakker en Diana van der Bent gaat op de Franstalige toer
Het Delftse duo Paul den Bakker en Diana van der Bent gaat op de Franstalige toer

De muzikale passie van Diana van der Bent en Paul den Bakker

Algemeen

DELFT - Onlangs is het album 'Tout finit par des chansons' uitgekomen van de Delftse zangeres Diana van der Bent en haar partner, gitarist Paul den Bakker. Het album is lovend ontvangen. Een aantal nummers van dit album was recent te horen in de audiospeciaalzaak van Delftenaar Peter Chattelin.

Door Martin Reitsma

Het optreden van het duo was een aangename ervaring, waarbij het aanwezige publiek kon genieten van de heldere en mooie stem van Diana en het uitstekende gitaarspel van Paul. We zijn onder de indruk en leggen de zangeres een paar vragen voor.

De chanteuse over haar album: "Audio-engineer Brendon Heinst heeft de intimiteit van de bezetting en de sfeer van deze muziek weergaloos vastgelegd. Onze ambitie is om met onze voorstelling 'Tout finit par des chansons' de Nederlandse theaters te bespelen en wie weet ook nog een paar voorstellingen in Parijs te geven. Onze voorstelling is geregisseerd door de bekende Delftse acteur-regisseur Piet van der Pas.

Hoogtijdagen
De voorstelling gaat over de hoogtijdagen van het Franse literaire chanson met als bakermat de Parijse wijk Saint-Germain-des-Prés. Deze voorstelling debuteerde zeer succesvol op het Delft Fringe Festival. Op 17 maart staat Diana met gitarist Paul en 7 andere deelnemers in de finale van het Concours de la chanson in Theater Diligentia te Den Haag. "We hebben ook plannen om onze voorstelling in ons 'eigen' Rietveld Theater in Delft op te voeren."
Ook in de nabije toekomst heeft de gedreven artieste veel in petto:
"We willen doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe projecten. Er is zoveel mooie muziek om te ontdekken en op het podium te brengen. Daarnaast hoop ik ooit een cd met eigen stukken uit te brengen. Iets waarin mijn brede oriëntatie in muziek en stemgebruik op mijn eigen manier tot uiting komt. Artiesten zoals chanteuze Barbara, maar ook artiesten zoals Kate Bush en Bobby McFerrin vind ik in dat opzicht inspirerend.

Verhaal
Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht genre, taal of achtergrond. Vanuit deze gedachte maak ik ook muziek, er zijn duizend-en- één vormen om iets te vertellen. Op 11 en 12 juli spelen we onze voorstelling in strandpaviljoen de Fuut te Den Haag. Vervolgens zal ik op 24 augustus op dezelfde locatie samen met sopraan Liza Vingerling een klassiek programma brengen. De mooiste, vreemdste en grappigste stukken uit de wereld van de opera en het klassieke lied. Op 7 september doen we dat nog eens in 't Huys Dever te Lisse. Op 25 augustus sta ik wederom in De Fuut en deel ik het podium met de Delftse acteur, regisseur en meesterverteller Piet van der Pas. Dan brengen we een combinatie van vertelling en liedjes. We zijn nog druk aan het bouwen aan het programma, maar qua muziek zal het onder meer stukken van Sondheim en Legrand gaan bevatten. Op 29 september staan we met 'Tout finit par des chansons' in St. Joseph in Montfoort." Info: http://dianamusic.nl