<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Elise Goosens, de nieuwe voorzitter van tennisvereniging DTB
Elise Goosens, de nieuwe voorzitter van tennisvereniging DTB (Foto: Willem de Bie)

'De club is meer dan een baantje huren en een balletje slaan'

DELFT - Elise Goosens is niet zozeer de eerste vrouw als voorzitter van tennisvereniging DTB, maar vooral iemand die met veel enthousiasme, samen met de leden, de club op een iets andere manier wil organiseren. Niet 'Het Bestuur' en ' de leden', maar meer een wij-gevoel. Met natuurlijk een gezonde dosis tennisgekte. Verbinden en samenwerken, daar kan je bij Goosens mee aan komen.

Tekst & foto: Willem de Bie

Elise is als kind een beweeglijke en actief kind. Ritmische gymnastiek, dat is de plek waar Elise - ze is dan zes jaar - qua sport op haar plaats is. Ze doet dat in haar geboorteplaats Heiloo bij DOVES, ofwel 'door oefening vlijtig en sterk'. "Dat was een leuke tijd: één keer per week met een groep vriendinnen trainen en één keer per jaar een wedstrijd. Ik was daar vrij fanatiek in en wilde winnen, en ik won ook zo nu en dan. Doodnerveus, misselijk van de zenuwen, dat dan weer wel." Ook gaat ze al jong op tennisles, de sport die ze haar hele leven blijft doen.

Winnen
Na een aantal jaren te hebben gevolleybald wordt de liefde voor het tennis steeds groter. "Ik heb bijna mijn hele jeugd doorgebracht op de tennisbaan, ik vind het een superleuk spel! Ik speelde competitie, clubkampioenschappen, wedstrijden, kortom: ik was veel op de club, soms wel iedere avond. Tennis was en is een deel van mijn sociale leven. Zelfs de vakantie van ons gezin moest opschuiven als er een clubkampioenschap gespeeld moest worden, ik moest en zou daar bij zijn. Ik ben ook vaak kampioen geworden bij de club. Voor mij is tennis sportief bezig zijn, willen winnen en de gezelligheid."

Lappenmand
Elise studeert Chemie en komt zo'n 20 jaar geleden naar Delft om te gaan werken bij Gist-Brocades; momenteel heeft ze een eigen bedrijf dat adviseert en ondersteunt bij duurzame inzetbaarheid. "In mijn studententijd heb ik nog aan jazzballet gedaan; ik vind het heerlijk om te bewegen! Toen mijn man en ik in Delft kwamen wonen ben ik lid geworden van DTB en heb het tennis hier weer opgepakt." Niet kunnen sporten is voor Elise bijna ondenkbaar: "Ik had onlangs een blessure en kon daardoor vrij lange tijd niet tennissen. Samen met een aantal andere dames in de lappenmand hebben we een clubje opgericht. We zijn nu met z'n tienen en gaan regelmatig lekker fietsen; onlangs hebben we nog aan een wedstrijd van 70 km meegedaan."

Tennisschool
Elise zit al enige tijd in het bestuur van DTB als ze gevraagd wordt of het voorzitterschap niet iets voor haar is: "De vorige voorzitter heeft heel veel achter de schermen gedaan om een goede basis neer te zetten; nu is het moment om, samen met vrijwilligers, de club naar een hoger plan te brengen. We zijn op de goede weg en ik denk dat ik daar als voorzitter in kan bijdragen. Voor het bestuur hebben de volgende zaken prioriteit: het starten van een eigen tennisschool, het uitbreiden van trainingsfaciliteiten, het activeren van het verenigingsleven. Er zijn veel leden die ook in de winter graag willen tennissen en momenteel is onze accommodatie beperkt. We denken aan winterharde banen of wellicht een tennishal. Bij alles wat we bedenken en doen willen we als bestuur de leden er voor 100% bij betrekken."

Studenten
"Ook willen we af van de afstand tussen bestuur en leden. Bij een ledenvergadering heb je altijd een tafel met het bestuur en daartegenover de leden in rijtjes op stoelen, het bestuur als bolwerk. Die afstand willen we niet meer: we willen leden meer verbinden met de club, laten zien dat we samen tot meer in staat zijn. Ook zijn we een pilot gestart om studenten, die al lid zijn van een studentensportvereniging, met korting lid te laten zijn van onze club. Waarbij we natuurlijk hopen dat ze lid blijven en dat ze bij ons terugkomen."

Tennisgekte
"De kracht van de vereniging ligt bij de jeugd, dat is de toekomst. DTB heeft daar de afgelopen jaren veel in geïnvesteerd. We lopen voorop met de introductie van een all-in-one lidmaatschap voor de jeugd; contributie, training en deelname aan alle jeugdactiviteiten voor 1 tarief. De kunst is om als ze ouder worden te behouden voor de club; dat vraagt een aanpak die van deze tijd is, rekening houdend met de drukke agenda's van kinderen en hun ouders. En vooral zorgen dat je het verenigingsgevoel overbrengt, dat het meer is dan een baantje huren en een balletje slaan. Er is zoveel meer te doen bij een club. Dat, en tennisgekte proberen we zo goed mogelijk over te brengen." Aan enthousiasme en inzet van Elise Goosens zal het zeker niet liggen. Kijk ook op www.delftse-tb.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>