De Dacia Dokker.
De Dacia Dokker.

Dacia Lodgy en Dokker: met nieuwe 1.3 motor

Algemeen

Het was al een tijdje bekend, dat de Dacia Duster de keuze biedt uit een 130 pk en 150 pk sterke TCe-benzinemotor.

Nu echter, zijn ook de Lodgy en de Dokker met de nieuwe 1.3 verkrijgbaar. Dacia begon aan het begin van het jaar de Dacia Duster met de 1.330 cc grote 1.3-liter benzinemotor uit te rusten. Voor de echte kenner is die motor bekend van de Mercedes A-klasse en diverse modellen van Renault. In de Duster werd deze viercilinder leverbaar met 130 en 150 pk. En nu dan de Lodgy en de Dokker, die de beschikking krijgen over de 1.3 – de 150 pk sterke versie blijft een unicum voor de Duster.

Stepway-utvoeringen
Van het Roemeense autofront is er nog meer nieuws te vernemen. De Stepway-uitvoeringen zullen namelijk niet meer gefabriceerd worden. Toch komt er een aangepaste vorm, een versie die zowel voor de Duster en Sandero als de Lodgy, Logan MCV en Dokker beschikbaar is.
De nieuwe naam voor de speciale uitvoering van Dacia is Série Limitée Tech Road. De nieuwe topversie waarin Dacia zijn modellen voortaan levert.

De kenmerken
Wat maakt een Dacia in Série Limitée Tech Road versie tot een echte Série Limitée Tech Road? Dat zijn onder meer de rode accenten binnenin, de zwarte spiegelkappen met rode striping en ook deze striping op de B-stijl.
De wielen van de Duster Série Limitée Tech Road krijgen een speciale rode naafdop met de naam Maldive. Eveneens zijn er voor deze uitvoering diverse kleuren beschikbaar, waar de Rouge Fusion er één is.
Standaard is eveneens het MediaNav-infotainmentsysteem, en de Duster, Sandero en Logan MCV in deze uitvoering beschikken ook over een elektronisch geregelde airco.

De prijzen
De prijzen beginnen bij 23.480 euro voor de Dacia Duster Série Limitée Tech Road met de 130 pk sterke TCe. Met bijbetaling van 600 euro extra heb je de uitvoering met 150 pk sterke 1.3 TCe.
De Sandero Série Limitée Tech Road met 90 pk sterke TCe is er vanaf 16.380 euro. Voor de Logan MCV Série Limitée Tech Road met diezelfde motor vraagt Dacia minimaal 18.180 euro.

Onmiskenbaar Dacia
De prijs voor de Lodgy 130 pk TCe 130 vijfzits is 19.730 euro. De zevenzitter met die motor kost 20.730 euro. De Lodgy met deze motor als Série Limitée Tech Road heeft een prijskaartje van 22.430 euro. De Dokker met de 130 pk sterke TCe heeft een vanafprijs van 19.730 euro. Wil je die wagen als Série Limitée Tech Road met dezelfde TCe, dan betaal je de onmiskenbare prijs van 22.830 euro.

Dacia
www.dacia.nl

De Dacia Lodgy.