De Renault Clio modeljaar 2019 in Orange Valencia.
De Renault Clio modeljaar 2019 in Orange Valencia.

De vijfde hit-generatie van de Renault Clio

DELFGAUW - Het minuscule derde zijruitje van de voorgaande editie van de Renault Clio is niet meer. In de nieuwe generatie Clio, modeljaar 2019 is dit zijruitje verdwenen.

De vernieuwde Renault Clio is wat kleiner en lager dan zijn voorganger. In de lengte is het verschil 1,4 centimeter en het vernieuwde model komt 3 centimeter lager uit. Dit komt door het nieuwe CMF-B-platform van Renault. Dit wordt straks ook de onderlegger van de Renault Captur.

Veel binnenruimte
Het enigszins kleinere exterieur staat een ruim interieur niet in de weg. Dit belooft namelijk veel meer binnenruimte. Vooral ook vanwege een kleiner uitgevallen dashboard. En dan die bagageruimte, in cijfers uitgedrukt biedt deze een inhoud van 391 liter. Dat is 26 liter meer dan die van de vorige uitvoering. Dit surplus is waarschijnlijk gewonnen met de dubbele bodem.

CMF-B-platform
Het platform waarover werd gesproken, wat voor voordelen biedt dat precies? Ten eerste heeft de Clio aan compactheid gewonnen. Maar ook biedt het CMF-B-platform meer mogelijkheden op het gebied van autonome technieken en elektrificatie.

Nieuw plaatwerk
Het modeljaar 2019 laat een compleet nieuwe Clio zien. Op het eerste gezicht is dit misschien niet zo manifest, maar het gaat werkelijk om compleet nieuw plaatwerk. Wat is kenmerkend aan het nieuwe design. Allereerst is dat de vormgeving met standaard full-LED koplampen. De C-vorm is weer aanwezig, zoals ook bekend van de Mégane. Volledig nieuwe lichtunits zijn er ook aan de achterzijde. Er zijn wel gelijkenissen met die van de voorgaande Clio, maar vooral een stuk groter. De signatuur van de C-vorm is ook hier toegepast.

Minuscule handgreep
Om weer even terug te komen op het minuscule zijraampje, dat is dus verdwenen. De handgreep van de achterste portieren is weer in de C-stijl verwerkt. Toch is de handgreep nu beter in het ontwerp geïntegreerd. Onder aan de portieren is er een soort uitholling, nu niet meer opgevuld met een zwart kunststof paneel. De onderzijde is nu aangekleed met een chroomstrip met daarin de modelnaam.

Drie pakketten
De Renault Clio wordt leverbaar met drie interieurpakketten, te weten rood, oranje en zwart. Maar er zijn nog een heleboel meer kleuren beschikbaar, te weten elf in getal. Hieronder bevinden zich bijvoorbeeld Orange Valencia, Brun Vision en Blue Celadon.
Speciale uitvoeringen, die zijn er ook. Te weten de Initiale Paris-versie èn de RS Line-uitvoering.

Vijf keer compact
Compact werd hij in 2012 geïntroduceerd. En compact is de Renault Clio, inmiddels de vijfde generatie, nog steeds. Ondanks deze Franse evolutie.

Autohaag Zeeuw Delft
www.autohaagzeeuw.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1