Kim en Femke hebben weer twee prachtige boekentips voor de jeugd!
Kim en Femke hebben weer twee prachtige boekentips voor de jeugd!

Jeugdboekentips van Femke en Kim!

cultuur

DELFT - Dit keer laat 'jeugdboekoloog' Eva even verstek gaan, maar ze heeft twee prima vervangsters aangesteld: Femke en Kim. Twee jeugdboeken om van te smullen. Te leen bij DOK Voorhof en DOK Centrum!

Ik neem je mee – Linde Faas (Femke van der Sluis)

Dit prentenboek heeft geen tekst, maar barst van de mooie, kleurrijke illustraties.
Het verhaal begint bij een jongetje in bed. Zijn kamer is grauw en hij ziet er verdrietig uit. Tot er een meisje binnenkomt met een stapel papier en kleurpotloden en een hele grote, blauwe ballon. Ze bindt de ballon om het bed van de jongen en begint te tekenen.
Dat is het begin van een groot avontuur vol met fantasie, exotische dieren en fleurige landschappen. Omdat er geen tekst staat, kun je er telkens een nieuw verhaal bij verzinnen, superleuk!


Het zakmes - Sjoerd Kuyper (Kim van der Stap)

Dit keer een gouden oude, uit 1981!

Welke ouder vindt het nou niet leuk om voor te lezen uit een boek dat zijzelf als kind hebben gelezen of waar ze uit voorgelezen zijn? Het zakmes is zo'n tijdloos verhaal waar kinderen nog steeds veel plezier aan zullen beleven.
Dit boek gaat over de zesjarige Mees en zijn beste vriend Tim. Samen halen ze kattenkwaad uit en hebben ze veel lol. Ze hebben zelfs hun eigen 'geheimtaal'. Maar dan gaat Tim plots verhuizen. Mees komt erachter dat hij het zakmes van Tim nog heeft, niemand mag dit weten. Mees moet een manier vinden om het zakmes terug te brengen bij Tim. Maar waar is Tim naartoe verhuist? Mees onderneemt van alles om Tim terug te vinden en in een tijd zonder internet is dit nog niet zo gemakkelijk. Zal Mees Tim uiteindelijk vinden? Een grappig en spannend boek over vriendschap, familie en doorzettingsvermogen.