Afbeelding
Foto: Annette van der Goes

Delcanto: Opera is voor iedereen!

cultuur

DELFT – Het jonge Delftse operagezelschap Delcanto speelt op 9 en 17 februari de nieuwste productie 'RARA OpeRA'.

Dirigent en artistiek leider Tamara Obreskova heeft een groot aantal populaire opera-aria's en - koorstukken verwerkt tot een lopend verhaal. De mini-opera in twee actes, met als ondertitel 'Wordt het rouwen of trouwen?' draait vooral om de grilligheid van de
liefde.

Met veel enthousiasme hebben solisten en koorleden (allen amateurs) de afgelopen maanden aan de productie gewerkt. Natuurlijk werd er hard gestudeerd op de zang, maar opera is zoveel meer dan zang! Delcanto besteedt ook veel aandacht aan de theatrale kant van opera, zoals de enscenering, de kostuums en de decors. RARA OpeRA belooft dan ook een waar spektakel te worden. Ontroerende muziek (van o.a. Verdi, Purcell en Wagner) wordt afgewisseld met hilarische scènes waarbij veel gelachen kan worden.
De Stichting Delcanto richt zich nadrukkelijk op een breed publiek, van jong tot oud. In haar visie is opera voor iedereen. Aan deelname aan de operaprojecten is dan ook geen leeftijdsgrens gesteld: de oudste deelnemer is rond de 80 en de jongste is slechts 9 jaar! Jong geleerd is oud gedaan. Zo levert Delcanto een bijdrage aan de door velen gewenste opbloei van het operaleven in Delft.

RARA OpeRA (DELCANTO; regie en artistieke leiding: Tamara Obreskova; m.m.v. pianiste/koorrepetitor Annette Rogers).
Zaterdag 9 februari, 2019, 20.00 uur en zondag 17 februari, 15.00 uur. Zaal Abtswoude, Aart v/d Leeuwlaan 332, 2624 LJ DELFT. Kaartverkoop via www.delcanto-delft.nl of aan de zaal (kaartjes in de voorverkoop 12,50 euro en 6,50 euro (tot 18 jaar).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding