<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

Gerenoveerde gezinswoning in jaren-dertig-stijl in leuke sociale buurt

YPENBURG - Irene Bakker is twee jaar geleden met haar vier kinderen Marleen, Niels, Friso en Tessa hier komen wonen. Een woning in jaren-dertig-stijl met werkelijk een zee aan ruimte.

De lerares Maatschappijleer op het Sint Stanislascollege in Pijnacker komt oorspronkelijk uit Nijmegen. Daarna heeft ze echter altijd, op verschillende plekken in deze Vinexwijk gewoond. "We zijn wel altijd erg op Delft georiënteerd geweest", zegt ze. "Al mijn kinderen behalve Marleen voetballen bij DHL op de Bras. Zij zit net als ik op waterpolo. Maar kort gezegd kennen we deze buurt heel goed en zijn we altijd aan DHL verbonden geweest, omdat het een leuke en gezellige club is."
Toen Irene hier samen met haar kinderen naartoe verhuisde, was wel een grondige renovatie van de woning noodzakelijk. Die heeft in 2016 dan ook plaats gevonden. "Er is echt heel veel aan de woning veranderd en verbeterd", zegt ze. "Zo is er een heel nieuwe hardhouten achterpui geplaatst, met openslaande deuren. De keuken is helemaal nieuw en al het sanitair ook. We hebben een nieuwe ketel gekregen en helemaal boven hebben we een vliering met vlizotrap laten maken. Het was wel nodig, want de afgelopen twintig jaar was er weinig onderhoud aan de woning uitgevoerd."
Ook de grote tuin is aangepakt. In verband met het natuurlijke enigszins verzakken van de grond, diende de tuin een meter opgehoogd te worden. "En de hele buitenkant is opnieuw geschilderd door de firma Bakker, overigens geen familie."
Kenmerkend voor de jaren-dertig-stijl is de ronde erker in de keuken aan de voorzijde. Verder heeft de benedenverdieping een prettig formaat om te leven. "Het huis wordt eigenlijk een maatje te groot", zegt ze. "De twee oudsten gaan binnenkort het huis uit, dus ik ga wat kleiner wonen. En... je raadt het al, we gaan op de Bras wonen." Bij binnenkomst sta je in een U-vormige hal. De woon- en eetkamer hebben een goed formaat. De keuken aan de voorkant heeft een afzuigkap, een vaatwasser, een vijfpits kookplaat en een hete-lucht-oven. De diepe tuin op het noordoosten heeft een houten schuur inclusief elektra en een achterom. "Tuinliefhebbers moeten hier zeker eens komen kijken. Als je groene vingers hebt, dan kun je hier van alles mee."
Op de eerste verdieping is de hoofdslaapkamer aan de voorkant. Achter zijn er twee slaapkamers. De moderne badkamer heeft een ligbad, een inloopdouche, een tweede toilet en een vaste wastafel. "Voor heb je van bovenaf een mooi zicht op de grote speeltuin, die ook recentelijk is vernieuwd. Echt een centraal punt in dit plantsoen, waar veel mensen met kinderen elkaar ontmoeten. Het is een heel sociale buurt."
Op de tweede verdieping is er een royale overloop, die toegang biedt tot twee ruime slaapkamers. Verder is er een wasruimte met de wasmachine, droger, CV-combiketel en mechanische ventilatie. De ruime vliering beslaat de hele breedte van de woning. "Het fijne van deze woonomgeving is, dat je alles in de buurt hebt. Zoals winkelcentrum Ypenburg. Ook ben je snel op de uitvalswegen. En voor onze deur is er altijd plek om je auto te parkeren." Op twee minuten loopafstand zijn er een basisschool en een kinderopvang. Diverse andere voorzieningen zijn in de nabijheid, zoals sportvelden, de Delftse Hout en de Dobbeplas.

Wethouder Verheulplantsoen 5,
Den Haag-Ypenburg
Vraagprijs is 425.000 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>