Foto: Esther de Cuijper

Bijzondere verhalen in Abtswoude Bloeit

DELFT - In de wijk Voorhof strijken Delftse Paradijsvogels neer in Abtswoude Bloeit. In deze broedplaats gaan Marjet Roerink en Dorian Kingma op zoek naar bijzondere en gewone verhalen van bewoners uit Abtswoude Bloeit en de buurt.

Sinds maart 2018 wonen studenten, senioren en cliënten van Stichting PerspeKtief samen onder één dak en dat is best bijzonder. SHS Delft is dit initiatief gestart samen met Pieter van Foreest.

Woonkamer
Op de begane grond van Abtswoude Bloeit is een gemeenschappelijke ruimte ingericht die de Woonkamer van de Wijk wordt genoemd.
Een prachtige plek waar ruimte is voor bewoners en buurtbewoners. Om te ontspannen en lekker een boek te lezen uit één van de grote boekenkasten, zittend op één van de heerlijke banken. Of om te biljarten, te sjoelen, een potje tafeltennis te spelen of een stukje op de piano te oefenen. Flexwerken kan er ook, er is gratis internet.

Ontmoeting
Er is ook ruimte voor ontmoeting: onder het genot van een kopje koffie kunt u kennis maken met Marjet en Dorian van DelftsPeil. Voor Paradijsvogels zijn ze iedere donderdagochtend aanwezig tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Paradijsvogels is een project van stichting DelftsPeil die dit jaar 10 jaar bestaat en valt in de traditie van wijkprojecten waar we nieuwsgierig zijn naar verhalen van bewoners.
De verzamelde verhalen van de Voorhof zullen in 2019 op verschillende momenten te bewonderen zijn in de Woonkamer van de Wijk. Te beginnen op 16 januari om 19.00 uur met de muzikale voorstelling Oudfit waarin Paradijsvogels centraal staan.

Meer informatie over Paradijsvogels en Abtswoude Bloeit vindt u op www.abtswoudebloeit.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1