<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Het jaar 2018 in vogelvlucht I

-9 juni: "Ik mocht op de TU campus het startsein geven voor 'Samenloop voor hoop'. Een prachtig wandelestafette-event tegen kanker waar 800 mensen aan meedoen. De start was een mooi en ontroerend moment. Echt geweldig dat het bestuur (bestaande uit 5 vrouwen) dit zo in een keer van de grond heeft getild!"

-13 juni: "Gisterochtend vond opnieuw een schietincident plaats in de Delftse binnenstad. Ik ben in de vroege morgen naar de getroffen ondernemers gegaan om het hen te praten. Ze waren erg geschrokken en van slag. In de loop van de ochtend heb ik overleg gehad met de politie, het Openbaar Ministerie en mijn staf om een en ander heel goed te bespreken en zodoende tot verantwoorde maatregelen te komen. We zien dat dergelijke schietincidenten zich op dit moment in meerdere gemeenten in ons land voordoen. Het dilemma is daarbij dat sluiting van de zaken mogelijk juist het doel is van de geweldpleging. Dat vereist grote
zorgvuldigheid bij de afweging door mij als burgemeester hoe om te gaan met betrokken ondernemers in dit soort situaties. Het belang van veiligheid staat voorop maar het is belangrijk daarbij ook oog te hebben voor de gedupeerde ondernemers."

-1 juli: "Gisteren was het een prachtige zonnige dag, perfect weer voor een heel mooi feest in Buitenhof. De energie op het Buitenhof Zomerfestival 2018! Talentvolle kids op het podium, alle doelgroepen waren aanwezig. Een indrukwekkende combinatie van youth, reggae, oudhollands en heerlijk multi-culti eten. Helemaal speciaal was de women-only zone. Ik heb grote bewondering voor al die vrijwilligers die Buitenhof nog mooier, sterker en beter maken."

25 juli: "Afgelopen week fietste ik samen met mijn bestuursassistent en wijkagent Richard Smit door de wijk Buitenhof. In het Rode Dorp ontmoette ik een ondernemende dame. Zij heeft voor haar deur een kleine bibliotheek neergezet. Mensen uit de buurt mogen gratis boeken lenen en zelf ook boeken achterlaten. Ze heeft al meer boeken dan toen ze startte (er staan ook leuke kinderboeken bij). Een heel mooi initiatief, samen maken we de buurt!"

-19 augustus: "Zojuist heb ik de nieuwe Delftse eerstejaarsstudenten welkom geheten in de stad. Gedurende de ontvangstweek zijn evenementen waar álle Delftenaren van harte welkom zijn."

-22 september: "Gisteren opende Delft Serveert. In de prachtige ambiance van het St. Agathaplein tonen Delftse ondernemers hun culinaire kunsten, gezellig en heel lekker! Willem Overgaag vertelde dat ik alweer 750 dagen burgemeester ben, ongelofelijk! De dag van installatie lijkt heel kort geleden. De dagen vliegen voorbij. Leuke, mooie ontmoetingen en activiteiten. Eenvoudige en lastige kwesties, in de stad en in de regio. Die combinatie vind ik het leukst. Delft heeft veel belang bij een sterke regio. Alleen redden we niet, samenwerking met omliggende gemeenten en de provincie is cruciaal."

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>