<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Harry, de buurkat, die altijd om brokjes komt bedelen
Harry, de buurkat, die altijd om brokjes komt bedelen (Foto: )

Het jaar 2018 in vogelvlucht I

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft een drukke agenda. Hoe druk? Dat kunt u hieronder lezen. Via haar actieve Facebookpagina krijgen we een inkijkje in het hectische bestaan van onze betrokken 'burgermoeder'.

"In mijn nieuwjaarsspeech, op 8 januari, deed ik een oproep voor het zijn van een 'Aandachtige Stad'. Door de vele ontwikkelingen, nieuwe technologie en social media gaat alles al maar sneller en kan een vluchtigheid ontstaan die maakt dat aandacht en verdieping een schaars goed wordt. Maar juist in deze tijd is verdieping en aandacht bij wat er gebeurd en voor de mensen om ons heen ongelofelijk belangrijk."

-21 januari: "Een pittig weekje, dat vooral in het teken van mijn verhuizing stond. Maar nu zit ik moe maar voldaan op de bank van mijn nieuwe droomhuis aan de Oude Delft. Direct bij aankomst kregen we visite van Harry, de kat van het naburige studentenhuis, die altijd komt bedelen om brokjes (dat houden we er natuurlijk in…). Deze week was ook de week van de Spoorzone. Met allerlei activiteiten werd stil gestaan bij alles wat er in de afgelopen jaren gebeurd is in dit voor Delft zo belangrijke gebied. Er is op dat punt veel te vieren!"

-24 januari: "Mijn ochtend stond in het teken van De Nationale Voorleesdagen. Voorlezen aan kinderen is van groot belang. Het prikkelt niet alleen de fantasie, het ontwikkelt het taalgevoel (een kwartiertje voorlezen per dag doet al wonderen!) en bezorgt ook nog eens veel plezier. De spannende avonturen van 'Ssst! De tijger slaapt' en 'Dottie's eieren' vielen goed in de smaak bij de kleuters van groep 1-2A van de Bernadette-Mariaschool en de peutertjes van Kinderdagverblijf Joriaantje. Het is altijd mooi om te zien dat kinderen zich zo kunnen verliezen in een verhaal en er zichtbaar van genieten."

-11 februari: "Afgelopen week kwam het Centraal Stembureau bijeen om een besluit te nemen over de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Er hebben zich in Delft 10 politieke partijen aangemeld. Tot slot een drietal vrolijke activiteiten: een bezoek aan de nog heel heldere 100-jarige mevrouw van Leeuwen-Bentvelsen, de start van het Delftse Carnaval op de Markt en de rondleiding door het Stadhuis met Facebookvolgers die ingeloot waren. Een prima weekje!"

-12 maart: "Een terugblik op de afgelopen, mooie week. Veel verschillende activiteiten, zoals het bezoek van het College van B&W aan de wijk Voordijkshoorn en Harnaschpolder. We spraken met diverse wijkbewoners en ondernemers en bezochten scholen, Doel en Ring Pass. Goed om zo'n hele dag in de wijk te zijn en te horen wat er speelt. Donderdagavond de laatste gemeenteraadsvergadering van deze raadsperiode. Een beetje weemoedig moment. De afgelopen jaren heeft deze raad veel betekend voor Delft. Het waren geen gemakkelijke tijden, raadsleden hebben vele uren vrije tijd ingezet om de stad er weer bovenop te helpen. We mogen heel trots zijn op onze gemeenteraad. Ik hoop van harte dat we ook straks, na 21 maart weer zoveel gemotiveerde Delftenaren zullen hebben die in de komende vier jaar gaan voor onze stad. Later 's avonds door naar het politiebureau, waar ik een paar uur mee reed met twee enthousiaste politieagenten, Cornelis en Steven, om de politiezorg in de avonduren te ervaren. Boeiend en leerzaam!"

27 april: "Mooie Koningsdag tot nu toe! Een update: Vanochtend de opening op de Markt samen met de musici en twirlgirls van Excelsior en de gedecoreerde Delftenaren en belangstellenden, een mooie start! Om 11.00 uur de traditionele Oranjebitter met het bestuur van de Delftse Studenten Bond. Daarna langs de vele kleedjes, kraampjes en onze gezellige horeca. Onze politieagenten en mensen van Toezicht & Handhaving houden alles heel goed in de gaten, top!"

-7 mei: "Heerlijk even vrij, en .... een Delftenaar hoeft niet ver te reizen voor mooie natuur en een moment van rust." #middendelflandaanjevoeten

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>