<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Opening Het Abtswoudehuis in Delft

Op vrijdag 11 januari wordt Het Abtswoudehuis op feestelijke wijze geopend door Karin Schrederhof, wethouder van de Gemeente Delft.

In het zuidwesten van Delft, in de woonwijk Tanthof, ligt een heel bijzonder huis: Het Abtswoudehuis. Het is de nieuwe kleinschalige woonzorglocatie van Dagelijks Leven. Hier kunnen mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies wonen in een veilige en vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Hoogwaardige en betaalbare woonzorg
Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van hoogwaardige, maar tevens betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies. Iedere locatie biedt plaats aan twintig bewoners, zo ook Het Abtswoudehuis. De bewoners hebben een eigen studio, met een zit-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een mooie tuin, waar de bewoners individueel of gezamenlijk, aan activiteiten mee kunnen doen. Alle mensen met geheugenverlies kunnen bij ons woonzorg krijgen, mits er sprake is van een zorgprofiel VV05 of VV06. Ook voor mensen met alleen een AOW is Dagelijks Leven betaalbaar.

Supertrotse locatiemanager
Locatiemanager Susanne Padmos: "Ik ben er super trots op dat ik de locatiemanager mag zijn van Het Abtswoudehuis. Hier kan ik namelijk écht iets betekenen voor de mensen en tijd en aandacht aan ze geven. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is, dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis."

Midden in de wijk
Het Abtswoudehuis ligt midden in de woonwijk Tanthof. Susanne: "Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze maken we eenvoudig verbinding met bewoners uit de omgeving en wordt er zo veel mogelijk gestreefd naar mogelijkheden om de bewoners van Het Abtswoudehuis, net als de buurtbewoners, deel uit te laten maken van de wijk. We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en bewoners. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines."

Meer weten?
Susanne Padmos is de locatiemanager van Het Abstwoudehuis en staat u graag te woord en/of kan u desgewenst een rondleiding geven. U kunt haar mailen via s.padmos@dagelijks-leven.nl of bellen naar (06) 10 32 65 51.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>