Afbeelding

Kinderkerstmusical in Remonstrantse Kerk

Algemeen

DELFT - Martha van de Lindeloof (17) en Sanneke Crezee (17)) zijn drie jaar geleden begonnen met het regisseren van de Kerstmusical in de Remonstrantse kerk.

"We deden hier zelf altijd met veel plezier aan mee, maar er was op een gegeven moment geen geld meer om hier iemand voor in te huren. Wij dachten toen bij onszelf: 'Dat kunnen wij ook.' We kochten de rechten van 'Het meisje met de zwavelstokjes', zochten alle kinderen bij elkaar die we konden vinden en begonnen met oefenen. De jaren daarna hebben we de musicals 'Kerst in het klein' en 'Scrooge' uitgevoerd. Elk jaar gaven we onze eigen draai aan het stuk.

Script
Dit jaar is 'Annie' aan de beurt. We hebben met z'n tweeën het script geschreven, liedjes uitgekozen en dansjes bedacht.
'Annie' gaat over het weesmeisje Annie dat droomt ouders te hebben. Op een dag wordt ze in huis genomen door de rijke Oliver Warbucks. Alles lijkt goed te komen, maar de gemene weeshuis directrice Miss Hannigan denkt daar anders over...

Niveaus
Het hele stuk bij elkaar is een verzameling van 'van alles en nog wat'. De kinderen zijn tussen de 9 en 15 jaar oud, komen uit alle uithoeken van Delft en zitten op verschillende scholen en niveaus. De een heeft al veel ervaring met acteren, de ander doet het voor het eerst. Het is heel gaaf om te zien hoe snel en hoe veel de kinderen van elkaar leren. Sommigen doen al 4 jaar mee en je ziet dat ze elk jaar beter worden! Naast dat we de kinderen de teksten, liedjes en dansjes aanleren, denken ze zelf ook mee over het decor, de kostuums en teksten.
We hebben er allemaal heel veel zin in, we repeteren nog even door om alle puntjes op de I te zetten en dan hopen ook u daar te zien!"
De uitvoering is op kerstavond om 19.30 uur in de Genestetkerk aan de Oude Delft 102. Toegang is gratis.