Anouk met de meiden van 'Little Mix' in de studio van radio 538
Anouk met de meiden van 'Little Mix' in de studio van radio 538

Anouk ontmoet haar muzikale heldinnen!

Algemeen

DEN HOORN - Afgelopen week ging de hartenwens van Anouk Jägers (18) in vervulling: een meet & greet met de Britse meidenband 'Little Mix'.

Door Ruud Stift

Onder valse voorwendselen ("Ik had haar verteld dat we via de Staatsloterij een rondleiding hadden gewonnen door de studio's") werd Anouk door haar moeder naar Hilversum gereden. Ze kregen inderdaad eerst een kleine tour door het gebouw, dus Anouk wist nog steeds van niets. Uiteindelijk eindigden ze in een studio waar haar 'verrassing' al klaar zat voor een interview. Daarna was er ook nog een boottochtje met de band, samen met 24 andere die-hard fans.

The X Factor
'Little Mix' won in 2011 de Britse versie van The X Factor. De vier meiden rijgen de hits inmiddels aaneen. Hun debuutsingle Wings reikte tot nummer 1 in Groot-Brittannië evenals Cannonball, Black Magic en Shout Out To My Ex. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en de meiden: Jesy, Jade, Leigh-Ann en Perrie hebben al 20 Top 40 singles en maar liefst 774 miljoen (!) audiostreams gescoord. Ze werken ook geregeld samen met andere grootheden zoals Charlie Puth (Only You), Missy Elliott (How Ya Doin'), Jason Derulo (Secret Love Song) en Niki Minaj (Woman Like Me).

Prijzen
Ook aan prijzen geen gebrek. De band won de Teen Choice Award twee keer, de MTV Europe Music Award, de Kids' Choice Award, de Glamour Award (2x) en de Brit Award (beste single 2017). Anouk volgt het viertal al vanaf 2013. "Een goede vriendin maakte mij op de meiden attent en sindsdien ben ik fan. Ik heb ze inmiddels drie keer live mogen zien: twee keer in AFAS Amsterdam en een keer bij een event van Q-music."

Complot
"Of ik een favoriet heb? Nee hoor, ze zijn me allemaal even lief en dat bleek ook wel in het gesprek. Ze zijn allemaal super aardig en ze stelden me meteen op mijn gemak. Het was nogal een schok om ineens oog in oog met ze staan. Dat heeft mijn moeder inderdaad tot op het eind goed verborgen weten te houden. Maar zij niet alleen, ook andere vrienden en vriendinnen zaten in het complot. Toen de deur van de studio van DJ Menno de Boer bij Radio 538 open ging, was ik compleet overdonderd. Maar ondanks mijn zenuwen was het meteen gezellig met ze. We hebben ongeveer tien minuten gebabbeld. Ik vroeg ze naar hun inspiratie voor het laatste album, LM5, en wat ze van Amsterdam vonden. Ze worden ook steeds volwassener, dat merk je aan de teksten."

Inspiratie
Anouk moest haar wens via de site van Radio 538 motiveren. "Ik had geschreven dat ik ze heel graag wilde ontmoeten, omdat ze een inspiratie voor me zijn. Hun teksten helpen mij echt verder, want ik kan bij momenten nogal onzeker zijn. Ik herken veel in wat ze schrijven, dat geeft houvast. Tijdens de boottocht van ongeveer een uur door de Amsterdamse grachten maakte ik kennis met andere fans van 'Little Mix'. Die waren allemaal superaardig, leuk om met gelijkgestemden op te kunnen trekken."
De avonturen van studente communicatie Anouk zijn vastgelegd door het programma Shownieuws. Dat is op Tweede Kerstdag te zien bij SBS6.