Harry en Lisette van Bergen Henegouwen van Smits DesignCenter.
Harry en Lisette van Bergen Henegouwen van Smits DesignCenter.

Smits DesignCenter: 85 jaar interieurdesign

Algemeen

DELFT - Een nieuwe bank, gordijnen of een vloer. Grote keuzes, die niet licht worden gemaakt. Wil je eigentijds? Tijdloos? Of liever retro? Bij Smits Designcenter helpen ze je graag met je interieurdilemma's vanuit hun thuisbasis aan Estland 5, om de hoek van de Buitenwatersloot.

Onlangs is de showroom voorzien van hagelnieuwe verlichting. Deze laat de kleuren van de meubelen nog beter tot hun recht komen. "Deze verlichting bootst het zonlicht na met 98%", vertelt interieur adviseur Harry Bergen Henegouwen. "Dat is vooral prettig als het buiten donker is."

Jubileum
Volgend jaar viert Smits Designcenter haar 85-jarig bestaan. Net als in de mode komen sommige stijlen in interieurdesign weer terug. Smits volgt de ontwikkelingen op de voet en zorgt continue voor een actueel assortiment.
"We leveren het totaalplaatje voor elk interieur", aldus Bergen Henegouwen. "We ontzorgen onze klanten op elk vlak: raambekleding, vloeren, muren of meubels. Van zolder tot benedenverdieping. We pakken alles aan met onze eigen vakmensen. Vaak zien we dat klanten hun woning ruimte voor ruimte aanpakken. Als ze ons eenmaal gevonden hebben, komen ze vaak terug voor het volgende interieurproject."

Mobiel
Nieuw zijn de elektrisch bedienbare raamproducten. Bergen Henegouwen: "Verlichting was al langer te bedienen vanaf de mobiel of tablet. Nu kan meer met raamproducten. Het blijft mogelijk om de gordijnen handmatig te bedienen, maar het kan ook via de telefoon."
Wat de interieurmode wordt voor 2019? "De interieurbranche staat in het teken van duurzaamheid, warmte, modulaire toepassingen en multifunctionaliteit."