De jaarlijkse Kerst Volkszang in de Maria van Jessekerk: wees er op tijd bij!
De jaarlijkse Kerst Volkszang in de Maria van Jessekerk: wees er op tijd bij! Foto: Jolande Siebenga

Kerst Volkszang in Maria van Jessekerk

Algemeen

DELFT - Zondagavond 23 december om 19.30 uur is er weer een gezellige Kerst Volkszang in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal 20 in Delft.

De presentatie is in handen van Gregor Bak. Hij zal de Volkszang op zijn bekende, onnavolgbare wijze leiden. Ook dit keer zorgen het gemengd koor Deo Sacrum en mannenkoor Vox Latina onder leiding van dirigent/organist Petra Veenswijk voor de muzikale ondersteuning. Het wordt weer gezellig samen zingen en luisteren naar de gedichten van Betsy Ruygt, een jong talent en de verschillende solisten. Het geheel wordt voorafgegaan door trompetmuziek van een blazers kwintet o.l.v. Carel Piquillet.

Fondsen
Het is dit jaar alweer de 16e keer dat de Kerst Volkszang wordt georganiseerd. In 2003 kwam Nico Zwarts op het idee om een Kerst Volkszang te organiseren, geïnspireerd op de vroegere succesvolle Volkszang op de grote markt. Het doel was fondsen te werven voor de restauratie van de Maria van Jessekerk.

Kerststal
Zondag 23 december is de kerk verwarmd en sfeervol verstierd. De Kerststal is geplaatst, alles staat klaar voor een mooie muzikale avond. Iedereen -van alle gezindten en van jong tot oud- is welkom. De toegang is gratis. (De kosten voor het boekje met kaars bedragen nog steeds 2,50 euro). Er is tijdens de Volkszang een collecte voor het goede doel. De opbrengsten gaan ook dit jaar naar het Interkerkelijk Diaconaal Centrum, gevestigd in de Jessehof.

We kijken ieder jaar uit naar het mooie lied 'Stille nacht…. heilige nacht' met de vele kaarsjes en het slotlied 'Gloria in excelsis Deo'. De Kerst Volkszang begint om 19.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 18.30 uur open.

Wees op tijd, er worden heel veel bezoekers verwacht: vol is vol!