Eva en Femke van DOK Bibliotheek Delft prijzen enthousiast een kinderboek aan.
Eva en Femke van DOK Bibliotheek Delft prijzen enthousiast een kinderboek aan.

Jeugdboekentips van Eva en Femke

Algemeen

DELFT - Deze week worden de jeugdboekentips gepresenteerd door Eva en de nieuwe ster aan het boekenrecenseerfirmament, Femke. Veel leesplezier, kids!

Als ik een dinosaurus had – Gabby Dawbay (Eva Orta)

Een meisje wil graag een huisdier hebben. Maar er is zoveel keus! Een vis is toch echt te nat. Misschien een kat? Of toch maar een muis? Als het meisje gaat spelen met haar speelgoeddino weet ze het opeens: ze wil een dinosaurus als huisdier! Een echte dinosaurus, zo groot als een huis, dat is wat ze wil! Hij kan haar naar school brengen en zijn water drinken uit het zwembad. Hoeveel eet een dinosaurus eigenlijk? Past de dinosaurus in huis? Of in de klas? Wat denk jij, is een dinosaurus een goed huisdier? In grappige, rijmende zinnen vertelt dit boek over de droom van het meisje. De prenten zijn eenvoudig en fris en passen perfect bij de tekst.

Zeb. – Gideon Samson (Femke van der Sluis)

Zeb., een knotsgek boek waarin de hele klas van Juf Cato wordt voorgesteld, te beginnen met 'de nieuwe': zebra Ariana, ofwel Zeb. Met haar dikke billen stoot ze per ongeluk etuis van tafel en haar snuif klinkt als een echte zebrasnuif. Of Ozzie, die een grapje wil kopen voor Ziva, op wie hij verliefd is. Noepy vertelt hoe zij en haar ouders gaan protesteren tegen de afschaffing van het huilen. Annabelle laat haar ouders weten dat ze een leeuw voor haar verjaardag wil. Het kost teveel om haar gazelle Bobina uit te laten. En Wies en Ravi. En Lev, die zijn spreekbeurt houdt over Bruno, omdat je je onderwerp wel mee moet kunnen nemen. Een lekker gek boek, met grappige tekeningen van Joren Joshua. Je kunt er ook veel tussen de regels door lezen. Zoals dat twee plus twee ook vijf kan zijn, als je er maar in wil geloven.