De crossover SQ2 van Audi.
De crossover SQ2 van Audi.

Topversie Audi SQ2: de sportiefsre crossover van Q2-gamma

Algemeen

De topversie van het Q2-gamma van Audi heet SQ2. De autofabrikant heeft de auto in september gepresenteerd en nu de prijzen bekend gemaakt.

De absolute topversie moet 61.110 euro gaan kosten. De SQ2 is de sportiefste versie waarin de Q2 leverbaar wordt. Een crossover met als motor een 300 pk en 400 Nm sterke 2.0 TSi. Deze motor is vergelijkbaar met die van de S3, levert wat minder vermogen en heeft wel een 20 Nm hoger koppel.
Hoe wordt er geschakeld in de Audi SQ2? De 2.0 TFSi heeft een zeventraps S-tronic - dat wil zeggen een automaat met dubbele koppeling. De acceleratie van de Auto SQ2 is prima in orde. In 4,8 seconden zit je op de 100 kilometer per uur. Topsnelheid is 250 kilometer per uur.
Hoe is de Audi SQ2 standaard uitgerust. Dat is onder mee met 18-inch lichtmetalen wielen, zilverkleurige buitenspiegelkappen en sportstoelen. Bijzonder is de bekleding, die uit een combinatie van stof en leer bestaat. Aluminium accenten kleden het interieur verder aan.
Voor wat meergeld krijg je een SQ2-exterieurpakket er bij. Dit kost 2,500 euro en daar krijg je onder andere voor zwarte afwerking rondom, een dakspoiler, Quattro-stickers op de zijkanten, uitlaateindstukken van zwartchroom en gedeeltelijk gepolijst 19-inch lichtmetaal.
Het interieur kan ook extra uitgebreid worden. Hier betaal je nog eens hetzelfde bedrag voor en daar krijg je het SQ2-interieurpakket voor. Dan is de binnenzijde aangekleed met nappaleren bekleding met rode stiksels, vloermatten met SQ2-logo's en rode stiksels, rode ringen rond de ventilatieroosters en verlichte instaplijsten. De Audi SQ2 staat vanaf januari bij de Nederlandse dealers.

Wittebrug Delft
www.wittebrug.nl