Een strijdende debutant Yuna Klamer, die zelfs twee keer scoorde!

DAS Dames 1 en Heren 1 sluiten eerste seizoenshelft af

Algemeen

DAS dames 1: 7x Did Not Play...

Zeven keer DNP op het scouting sheet, een afkorting die staat voor 'Did Not Play'. De uitgangspositie voor de laatste wedstrijd van DAS Dames 1 had beter gekund. En coach Michel Martinez zal best wat hoofdbrekens gehad hebben, omdat DAS de wedstrijd tegen koploper BC Utrecht Cangeroes met maar zeven fitte speelsters kon beginnen. Onder hen bevond zich de debuterende Yuna Klamer. In het eerste kwart kon DAS de fitte Utrechtse dames nog redelijk bijhouden, daarna had de wedstrijd meer weg van een (z)ware conditietraining. Toen Lisa Huijgen aan het begin van het derde kwart ook nog geblesseerd uitviel, toen werd het allemaal nog pijnlijker. Met een grote verliespartij tot gevolg. Het was dat DAS een heel lieve 'VIP' Samuel op de bank had zitten, die de dames niet is gaan afvallen, maar die de ploeg bleef aanmoedigen.
Positief is nu even, dat de Dames 1 even pauze hebben en hun wonden kunnen likken. De dames gaan er van uit, dat ze in januari met een compleet en fit team de competitie kunnen hervatten, net zoals in het begin van het seizoen. De eerstvolgende wedstrijd van Dames 1 is op 12 januari om 16.30 uur tegen Solar Systemen-Grasshoppers.

Stand
10. De Groene Uilen   10 gespeeld 6 punten
11. DAS Dames 1        11 gespeeld 6 punten
12. Lokomotief           11 gespeeld 2 punten

DAS heren 1 sluit 2018 prima af

Voor de laatste wedstrijd in 2018 reisden de heren van DAS af naar BV Hoofddorp. Tegen één van de koplopers in de Eerste Divisie werd een knappe 42-72 overwinning geboekt. Captain Rik de Graaf liet weten: "Ja, was zeker fijn om zo de Kerst in te kunnen gaan. We speelden wel een goede wedstrijd. We speelden aanvallend goed, er zaten wat mooie uitgespeelde aanvallen tussen. Maar de tegenstander liet ons ook eigenlijk wel spelen. Ze waren niet heel goed. Wat raar is, gezien hoe ze de competitie begonnen zijn en op welke plek ze in de competitie staan. Verdedigend konden we ze vrij eenvoudig stoppen. Ze schoten veel, maar tegen een niet al te best percentage, waardoor wij veel rebounds konden pakken".
DAS bouwde in de eerste drie kwarten gestaag aan een steeds grotere voorsprong: via 9-20, 10-19 en 6-19 stond er met nog tien minuten te spelen daarom 25-58 op het scorebord. In kwart vier wist de thuisploeg daar slechts drie puntjes van af te snoepen. De topscorers waren Okke Hoonhout 21, Rik de Graaf 21, Timo van der Keijl 13.
De eerstvolgende wedstrijd van Heren 1 is op 12 januari om 19.00 uur thuis tegen VBC Akrides.