Afbeelding

Opel Combo Tour krijgt een gerenommeerde prijs

Algemeen

De nieuwe Opel Combo Tour is uitgeroepen tot ' Best Buy Car of Europe 2019'.

De Opel Combo Tour maakte de meeste indruk, onder meer vanwege de ultramoderne technologie, zoals adaptieve cruise controle, vermoeidheidsherkenning, een 180-graden achteruitrijcamera, een head-up display en 'Flank Guard' bescherming voor de zijkant van de auto. Tevens combineert de Combo Tour het comfort en de rijdynamiek van een personenauto met de veelzijdigheid van een Leisure Activity Vehicle. In de uitgebreide evaluatie nam de jury ook scores mee voor de gebruikerskosten, de verkrijgbaarheid van reserve-onderdelen en dealerdiensten. De winnaar van de 'Best Buy Car of Europe 2019' award moest onder de streep het beste totaalpakket leveren. De vijfde generatie Combo bleek uiteindelijk onverslaanbaar.

Veiligheidsnormen
De Combo is ontworpen volgens personenautonormen. Juist daardoor valt hij binnen zijn segment zo op met zijn hoeveelheid assistentie- en veiligheidssystemen. De range omvat Adaptieve Cruise Control, Vooraanrijdingsassistent met voetgangersherkenning en Emergency Braking, Vermoeidheidsassistent, Dode hoek waarschuwing en een head-up display. Het is slechts een greep uit het grote aanbod.
Maar vooral die nieuwe Flank Guard, een systeem waarbij sensoren waken voor obstakels en zo krassen en deuken op de zijkant voorkomen. Optioneel is een achteruitrijcamera beschikbaar voor de Combo Gesloten Bestel. Een andere camera in de rechterbuitenspiegel voorkomt dat de bestuurder bij het rechtsaf slaan objecten of voertuigen over het hoofd ziet.

Motorisatie
Klanten kunnen kiezen uit diverse motoren, die stuk voor stuk uitblinken door een hoge mate van efficiency. De emissie beantwoordt aan de strikte Euro 6d-TEMP-norm. Helemaal nieuw voor de Combo is de 96 kW/130 pk sterke 1,5-liter diesel, gekoppeld aan een soepel schakelende achttraps automaat (met een brandstofverbruik in de stad 4,5 tot 4,8 liter per 100 kilometer, op de buitenweg 4,1 tot 4,4 liter per 100 kilometer, gecombineerd 4,3 tot 4,5 liter per 100 kilometer en 113 tot 119 gram per kilometer aan CO2).
Alles bij elkaar opgeteld zijn de nieuwe Opel Combo Gesloten Bestel en Combo Tour ideale partners in mobiliteit, zowel voor werk als voor privé.