Afbeelding
Foto: Koos Bommele

Handen ineen voor langer en weer thuis wonen

Algemeen

DELFT - De Delftse woningcorporaties, aanbieders van zorg en welzijn en de gemeente Delft hebben afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat Delftenaren langer thuis, of weer thuis kunnen wonen. Woensdag 19 december ondertekenen zij hiervoor het convenant Langer en Weer Thuis.

Ouderen, volwassenen én jongeren met een hulpvraag blijven steeds langer zelfstandig wonen. Vaak is dan ook meer zorg nodig en de juiste voorzieningen in de buurt. Wethouder Karin Schrederhof (van o.a. wonen):
"Dit vraagt om een verbetering en versterking van de goede samenwerking op het gebied van wonen, de omgeving, welzijn en zorg. Niet vrijblijvend, maar volgens prettige en werkbare afspraken. Zodat mensen gemakkelijk hun eigen weg kunnen vinden. Met wat hulp als dat nodig is. Ik ben er trots op dat dit gelukt is met het convenant."
Gemeente, woningcorporaties, partners in zorg en welzijn, zorgverzekeraar/zorgkantoor en inwoners moeten goed samenwerken om ervoor te zorgen dat Delftenaren mee kunnen doen in de samenleving. Met deze afspraken slaan partijen de handen ineen voor een sterke en sociale stad met aandacht voor wonen, zorg en ondersteuning op maat voor wie dat nodig heeft. En met voldoende voorzieningen die mensen helpen om mee te doen in de Delftse samenleving.
De ondertekenaars van het convenant zijn: Gemeente Delft, DSW Zorgverzekeraar/Zorgkantoor DSW, Woningcorporaties Vestia, Vidomes en Woonbron, Pieter van Foreest, Careyn, Direct Zorg, Perspektief, GGZ Delfland, LIMOR, Ipse de Bruggen, Delft voor Elkaar, de huurdersraden van Vidomes, Vestia, Woonbron en de cliëntenraden van Perspektief en LIMOR.

Ook partijen die nieuw toetreden in Delft en het convenant onderschrijven zijn welkom zich aan te sluiten bij dit samenwerkingsverband.