Het ensemble 'Gaudio' brengt Lessons and Carols
Het ensemble 'Gaudio' brengt Lessons and Carols

Lessons and Carols door Gaudio

cultuur

DELFT - Wilt u op een niet sentimentele manier toeleven naar Kerst? Vocaal ensemble Gaudio brengt een programma naar Engelse traditie van het 'Festival of Lessons and Carols'.

Zij doet dit onder de titel 'Kerst, gezongen en gezegd'. Koorzang en samenzang van kerstliederen, afgewisseld met orgelspel, bijbelfragmenten en gedichten.

Gaudio
Het Latijnse woord 'gaudio' betekent 'voor de vreugde'. Deze naam is gekozen omdat de Gaudio-leden voor hun plezier musiceren; het past prima bij dit gezelschap, waarin beroepsmusici en amateurs samenwerken. Gaudio telt 25 leden.

Dirigent
Dirigent is Wouter Blacquière en als organisten werken mee Niek van der Meij, Ben Roest en Aad Zoutendijk. Gaudio hoopt ook dit jaar weer veel toehoorders een mooi uur van voorbereiding op Kerstmis te bieden. Na afloop van het programma is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een glaasje glühwein of een kop koffie of thee.

Vesper
De uitvoering is in de vorm van een vesper en vindt plaats op zondag 16 december om 19.00 uur in de Oude Kerk in Delft. De toegang is gratis. Wel is er een deurcollecte na afloop.

Huwelijken
Gaudio werd in 1996 opgericht. Het ensemble werkt op projectbasis in wisselende samenstelling. Behalve aan deze vieringen werkt Gaudio mee aan andere kerkelijke vieringen, zoals huwelijken en vespers (Gaudio heeft een 'oecumenische samenstelling'). Daarnaast verzorgde Gaudio enkele malen een Renaissance-concert.

Contactadres: info@gaudio.nl