Afbeelding

Kunstenaars van Kadmium #48

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 48: Roos Duyvesteijn

Naam: Roos Duyvestijn
Discipline: 2d modern kunstschilder
Atelier: (adres) Rietveld 49
Website: www.roosduyvestijn.nl

In een grote mate van onbevangenheid combineer ik verschillende penseelvoeringen in heldere, vaak contrasterende kleuren. Hierdoor ontstaan doorwrochte, expressieve beeldelementen naast vormen met patronen, arceringen en egale vlakken. De composities die hierdoor ontstaan vertonen zowel figuratieve als abstracte en zowel realistische als surrealistische kenmerken. Met een voorkeur voor groot formaat ontstaan er nu ook kleine intieme werkjes, die soms als een korte strip gelezen kunnen worden. Centraal in mijn werk staat de mens in relatie tot de ander en dat met zeer veel plezier.
Inspiratie vind ik uit momentopnames van personen, maar er zijn ook grote groepen in een complexer tafereel.
Ik span mij in bij de Lente en Herfst Maakweken Poptahof, waar ik tijdens de voorbereiding mee kan denken en doen om, vanuit de Griekse Mythologie, een creatieve vorm te geven aan vormgeving en verhaal. Bezoek aan Internationale hedendaagse Biënnale Art maar ook museumbezoek.

Afbeelding