Het ensemble Loubistok
Het ensemble Loubistok

Loubistok in Bonifatiuskerk

cultuur

RIJSWIJK - Het vocaal-instrumentaal ensemble 'Loubistok' uit Oekraïne geeft op zondag 9 december om 13.30 uur een concert in de Bonifatiuskerk te Rijswijk.

De vijf dames zijn muzikaal geschoold op het conservatorium van Liviv (West-Oekraïne) en geven er les, ieder in een andere discipline. Zij komen in authentieke klederdracht uit de Karpaten en met originele instrumenten zoals de kobza (een soort gitaar), bandura (snaarinstrument dat alleen in Oekraïne wordt bespeeld), viool en diverse fluiten.

Repertoire
Het repertoire bestaat uit Oekraïense volksmuziek en meer bekende nummers. Alle worden meerstemmig en vaak adembenemend mooi gezongen, begeleid door typisch Oekraïense instrumenten.

Loubistok is één van de talrijke muziekensembles afkomstig uit Lviv, de culturele hoofdstad van Oekraïne. Sinds 1996 toeren deze vijf getalenteerde dames regelmatig door België, Frankrijk, Engeland en Nederland, maar hebben nog nooit in de Randstad opgetreden.

Naam
De naam Loubistok betekent zoveel als ' liefdesdrank'. Dit is een drank gemaakt van lavas of wilde selder, die in het geniep door de dorpsmeisjes aan de jongens werd gegeven in de hoop dat zij op die manier verliefd op hen zouden worden.
De dames van Loubistok willen hun publiek verleiden met hun prachtige stemmen, hún liefdesrecept bij uitstek.

Kom kijken en luisteren. Een uniek, muzikaal optreden!

Info
Bonifatiuskerk,
Van Vredenburchweg 69,
2282 SE Rijswijk
Telefoon: 070 399 2416