Spits je oren voor de unieke luisterlezing van Brechtje Roos
Spits je oren voor de unieke luisterlezing van Brechtje Roos

Dark December: luisterlezing bij De VAK

cultuur

DELFT - Op woensdag 12 december kan er bij De VAK Delft van 10.30 tot 12.00 uur worden genoten van kerstmuziek voorbij de clichés, een luisterlezing van Brechtje Roos.

Wat klinkt er wereldwijd in december en hoe klinkt alternatieve kerstmuziek?
Met gespitste oren luisteren we naar allerlei fragmenten over licht, warmte en korte dagen. De bekende hits laat muziekverteller Brechtje Roos links liggen, geen Bing Crosby dus.Tenzij jij dat meebrengt als jouw kerstmuziekmijmering. Enne… welke muziek zou je dan tijdens de langste nacht kunnen opzetten? Je hoort het allemaal op de 12e in Delft! Er is géén voorkennis van muziek nodig. Neem wel je open ogen en nieuwsgierige oren mee!

Info
12 december 10.30u- 12u, De VAK Delft
OPEN, Vesteplein 1 Delft
Toegang: 17 euro

Wat
Brechtje staat met een iPod in haar hand voor publiek. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door!

Wie
Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt je oren aan en laat jou anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Freelance geeft ze lezingen, presentaties, inleidingen op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als Cappella Amsterdam, Nederlands Blazers Ensemble,
Theaters Tilburg, Projazz, ensemble Modelo62, Nacht van de Filosofie Den Haag. Studio Hoor werkt samen met o.a. De VAK Delft en In het Koorenhuis Den Haag.