De Volkswagen T-Cross, vanaf nu te bestellen.
De Volkswagen T-Cross, vanaf nu te bestellen.

Pittige prijzen voor VW T-Cross - Life & Style

Algemeen


De prijzen van de Volkswagen T-Cross zijn deze week bekend gemaakt. De auto heeft een vanafprijs van 22.620 euro.

Het instapmodel is de Volkswagen T-Cross 95 pk TSI. Die heeft onder de motorkap een 1.0 TSI-driecilinder turbo-benzinemotor. Die levert of 95 pk of 115 pk. Te beginnen met de 95 pk-versie, die een vijf-versnellingsbak heeft. De motor met meer paardenkrachten heeft een handbediende zesversnellingsbak. Tegen meerprijs is hier een zeventraps DSG van te maken. In de nabije toekomst zal er ook een 1.6 TDI worden geïntroduceerd, met 95 pk. Eind volgend jaar is de hele modellenrange van de Volkswagen T-Cross compleet, met de 1.5 TSI als sluitstuk.

T-Cross
T-Cross is de naam van de instapversie. Maar er zijn nog twee andere uitvoeringen. De T-Cross heeft onder meer elektrische raambediening voor en achter, dito buitenspiegels, achter- en dagrijverlichting met LED´s. Verder is de achterbank te verschuiven. Onder de auto zitten stalen 16-inch wielen met sierdoppen. Veiligheidsvoorzieningen zijn er genoeg, met Lane Assist, Front Assist, hellingwegrijhulp en City Emergency Braking. Zo zie je maar, in de eenvoudigste verschijningsvorm is er aan hulpsystemen al geen gebrek.

T-Cross Life
De uitvoering die hierop volgt is de T-Cross Life, die behalve een handbediende airconditioning, ook lichtmetalen 16-inch wielen, een met leer bekleed stuurwiel met daarop diverse bedieningsknoppen, een middenarmsteun voor, adaptieve cruisecontrol, een neerklapbare bijrijderstoel, hoogteverstelling op de voorstoelen, mistlampen voor met bochtverlichting en aansluitingen voor usb- en bluetooth. De Volkswagen T-Cross Life is eveneens te herkennen aan de zwarte dakrails.

T-Cross Style
Hierna volgt de Style-uitvoering, te herkennen aan de zilverkleurige dakrails. Standaard met airco, 17-inch wielen, sport-comfortstoelen, koplampen LED´s, licht- en regensensoren, sfeerverlichting, parkeersensoren voor en achter, een inductielader voor de smartphone en vermoeidheidsdetectie.

Medio april
De genoemde 22.260 euro betaal je voor de basisversie T-Cross met de handgeschakelde 95 pk TSI. Diezelfde motorisering, maar dan als Life-versie kost 24.630 euro.
Maar dan is er nog de 115 pk motor, alleen leverbaar in de twee luxer uitvoeringen.
Als Life is het aankoopbedrag 25.970 euro, als Style is het aankoopbedrag 27.860 euro.
De 115 pk Volkswagen T-Cross DSG kost als Life 27.770 euro en als Style 29.660 euro.

Diesel en 1.5 TSI
Nog geen prijzen zijn er bekend gemaakt van de diesel en de 1.5 TSI zijn nog geen prijzen bekend. Bestellen kan vanaf heden, dan rijd je vanaf medio april in je nieuwe Volkswagen T-Cross.

Volkswagen Wittebrug
www.wittebrug.nl