Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

Leuke tussenwoning in de gemoedelijke en groene wijk Wippolder

DELFT - Het is nu veertien jaar geleden, dat Bram en Rinka Stoop weer in de Wippolder kwamen wonen. Allebei geboren en getogen in deze Delftse wijk, moesten ze er ooit weer terugkeren.

De Wippolder is toch waar ze het meest thuis zijn, hoewel Bram en Rinka ook aan de Brasserskade en de Herculesweg, ja zelfs in Rijswijk hebben gewoond. "We kwamen hier destijds een keer langs en toen stond dit huis te koop", zegt Bram. "We hebben het toen meteen gekocht."
Bram Stoop zal bij de meeste mensen vooral bekend zijn door zijn bezigheden in de Delftse politiek. Hij is werkzaam in het sociale domein met probleemjongeren. "De reden om nu te verhuizen is, dat we kleiner en gelijkvloers willen wonen."
Ze hebben destijds heel wat verbouwd en uitgebroken. "Alle schoorstenen zijn weg en er is nu centrale verwarming", zegt Bram. "Op de eerste verdieping zijn twee kamers gemaakt, maar met de plaatsing van één wandje heb je er weer drie. Er zijn nog mogelijkheden genoeg, want op de zolder zou je met een dakkapel een extra kamer kunnen creëren. En eventueel zou je de woonkamer nog kunnen uitbouwen."
De tuin is mooi bestraat en heeft een fraai stenen schuurtje. "Met een grote achterom en dat is ideaal voor iemand die motorrijdt", zegt Bram. "Aan de voorkant hebben we een mooi terras gemaakt met een vast hek en een pergola. Gemaakt van bangkirai hout, evenals de omheining aan de achterkant, dat weinig onderhoud vergt en levenslang mee gaat. Het is een rustige straat, we kijken op een grasveldje en alleen op de Wipmolen, waar leuke, geen storende bedrijvigheid is. Verder is er geen parkeerprobleem, daar is ruimte genoeg voor."
Bram en Rinka noemen hun huis een doorzonwoning, met erg veel licht van beide kanten. "We hebben trouwens wel zonneschermen van Ambiance, door Eradus Zonwering geplaatst, zowel voor als achter over de gehele breedte van de woning", zegt Rinka.
De lichte doorzon-woonkamer heeft aan de achterkant een keuken in L-opstelling. "Die is recent helemaal vernieuwd en heeft allerlei inbouwapparatuur", zegt Rinka.
De uitrusting bestaat uit een vierpits gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een oven-magnetron en een koel-vriescombinatie. Via de keuken heb je toegang tot de zonnige tuin van 8.28 meter diep. "We hebben hier altijd naar ons zin gewoond, vinden het ook jammer om dit gezellige huis achter te laten", zegt Bram. "Het is een gemoedelijke buurt in een leuke groene omgeving. De bushalte is om de hoek en de aansluitingen naar de A13 en A4 vlakbij. Met huur- en koophuizen door elkaar heen en dat heeft een leuke invloed op de sfeer."
Op de eerste verdieping is er een lichte slaapkamer, die loopt van de voor- naar de achterzijde (voorheen twee slaapkamers). Totale afmetingen zijn 6.41 bij 3.49/3.00 meter. Aan de achterzijde is er nog een tweede slaapkamer. Aan de voorzijde een geheel betegelde badkamer met een regendouche, een glazen douchewand en een wastafelmeubel. "Niet alleen de keuken, maar ook de badkamer en het toilet zijn heel recent vernieuwd", zegt Rinka. "Achter en aan de voorkant boven hebben we overal rolluiken laten plaatsen en verder zijn overal veiligheidssloten."

Prof. Krausstraat 116, Delft
Vraagprijs is 272.500 euro k.k.

Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding