<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een voorbeeld van 'scheef' geparkeerde Mobikes (Foto: Peter Ancher)
Een voorbeeld van 'scheef' geparkeerde Mobikes (Foto: Peter Ancher) (Foto: Peter Ancher)

Mobike beantwoordt verontruste burger

DELFT - Delftenaar Peter Ancher ergerde zich al een tijdje aan de manier van 'parkeren' van de Mobike-deelfietsen. Hij besloot het bedrijf te schrijven. Hieronder zijn brief en het antwoord (in het Engels) van de firma Mobike.

"Het leek zo'n leuk idee. Net als in echte grote steden deelfietsen aanbieden die voor iedereen beschikbaar zijn. Sinds een half jaar kun je in Delft de zogenaamde 'Mobikes' gebruiken. Volgens het systeem, dat ook op de fietsen zelf staat, kun je ze overal neerzetten waar parkeren is toegestaan.
In de praktijk zetten de gebruikers (vooral toeristen en studenten) ze gewoon overal neer. Langs de grachten, voor monumentale panden, in het park, bij mensen voor de deur, het maakt niet uit. Smaken verschillen, maar je kunt toch wel stellen dat het stadsbeeld er niet fraaier op wordt.
Het huidige systeem werkt het onverschillig 'neerpleuren' (zoals ze hier in Delft zeggen) van de leenfietsen in de hand. Het zou sympathiek zijn van Mobike om elke week een opruimactie te houden, vooral van fietsen die in plantsoenen staan, zomaar bij een buurtsuper (vier naast elkaar) et cetera.
Bij voorbaat dank voor een positief antwoord."

Dear Peter,

Thank you for contacting Mobike, we appreciate your honest feedback with regards to our service. We understand how alarming it is to see the growing numbers of Mobikes that are being abandoned in the streets of Delft and Rotterdam, Netherlands and we would like to thank you for reporting us this ongoing issue. We will forward this email to our higher-ups for further actions and we will get back to you as soon as we can. Please let us know if you have any further concerns.
Kind regards, Eric.

(Wordt vervolgd...)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vandaag zijn de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Heeft u ook gestemd?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>