Afbeelding

Boekentips van Jessica en Eva

Algemeen

DELFT - Voor de boekentips van deze week zijn Jessica en Eva van DOK Delft verantwoordelijk. Twee weten meer dan een, dus dat moet goed zijn. Veel leesplezier!

Laat maar los, Koala – Rachel Bright (Jessica van Eijk)
"Tekst op rijm, wat leest dat toch heerlijk voor. Kinderen vinden het ook heel fijn om naar te luisteren. Bij iets oudere kinderen zul je merken dat ze door rijm het laatste woord van de zin vaak al kunnen raden. Dat zorgt meteen voor interactie. 'Laat maar los, Koala' gaat over een koala die alleen maar in zijn boom zit. Ondertussen maken zijn vrienden op de grond veel plezier. Zij vragen Koala om mee te doen, maar hij durft niet. Hij blijft liever op zijn vertrouwde tak. Totdat er iets gebeurt waardoor Koala geen keus meer heeft. Hij komt op de grond terecht. Hoe hij dat vindt, verklap ik niet. Kom het zelf ontdekken! De mooie tekeningen maken het verhaal compleet. Een prachtig boek over nieuwe dingen proberen, loslaten en angsten overwinnen."

De waarheid volgens Mason Buttle – Lesley Connor (Eva Orta)
"Mason Buttle: 12 jaar, groot, erg zweterig en zwaar dyslectisch. Hij woont met zijn oma en oom op een oude, verwaarloosde appelboerderij. Mason's beste vriend is vijftien maanden geleden dood gevonden in hun boomgaard. De plaatselijke inspecteur laat hem sindsdien niet met rust. En dan zijn er nog verschrikkelijke pestkoppen, die Mason bijna dagelijks te grazen nemen. Gelukkig is Moonie er nog; de liefste hond ooit. Juf Blinny, een klunzige maar reuzelieve juffrouw, staat ook altijd klaar voor Mason. Calvin verschijnt in het leven van Mason als zijn nieuwe vriend: het dunste, kleinste en allerslimste jongetje van de school. Maar dan verdwijnt Calvin. Op het land van de Buttles…Zal Mason weer een vriend verliezen? Wat is er echt gebeurd? Een heerlijk meeslepend boek, geschreven vanuit de klungelige maar oh-zo-goedhartige Mason."