Een kerstboom hoort niet in de verbrandingsoven maar in de tuin
Een kerstboom hoort niet in de verbrandingsoven maar in de tuin

Adopteer je biologische kerstboom bij De Papaver

Algemeen

DELFT - Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet nodig, de biologisch gekweekte bomen van 'Adopteer-een-kerstboom' kun je na gebruik in de huiskamer terugbrengen.

De Papaver is een van de 16 uitgiftepunten van 'Adopteereenkerstboom'. Op zaterdagmiddag 8 en zondag 9 december tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom bij De Papaver om je kerstboom uit te zoeken. Groot of klein, als je een boom naar wens hebt gevonden betaal je € 10,- statiegeld bovenop de huurprijs van je adoptieboom. Je krijgt een kaart mee met verzorgingstips, zodat jouw boom ook thuis in de huiskamer gezond kan doorleven. Als je jouw boom in januari, in goede staat terugbrengt, krijg je het statiegeld retour.

Biologisch gekweekt
Alle bomen van Adopteereenkerstboom worden biologisch gekweekt, onder gecertificeerd Europees BIO keurmerk. Dat betekent dat de kwekers van 'Adopteereenkerstboom' geen kunstmest, hormonen of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. De specifieke kweekwijze zorgt er verder voor dat elke adoptieboom een compacte kluit ontwikkelt, waardoor gemiddeld 85% de herplant overleeft. De bomen worden 5 tot 6 jaar hergebruikt, voordat ze een laatste rustplaats krijgen waar ze door kunnen groeien.

Je eigen boom
Elke adoptieboom heeft zijn eigen unieke nummer. Adoptanten kunnen hun boom met dit nummer registreren, waardoor ze het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Die hereniging met de eigen boom leidt elk jaar tot de nodige hilariteit. De kerstboom is van wegwerpproduct tot huisgenoot gepromoveerd. Meer info: www.adopteereenkerstboom.nl en www.papaverdelft.nl.