Algemeen

De basketbalsters van DAS 1 verloren afgelopen weekend met het kleinst mogelijke verschil van CobraNova. Bij het Voorburgse team spelen twee speelsters die vorig seizoen nog bij DAS actief waren: Sayna Azad en Dzifa Quist.

Zij zouden een belangrijke rol spelen bij de winst voor hun team. Ander saillant detail: het treffen tussen de coach van Thomas DiGaudio, CobraNova en zijn dochter Maggie, DAS-speelster en schoonzoon Michel Martinez, DAS-coach.

De wedstrijd
DAS bouwde in eerste instantie een kleine voorsprong op: 14-11 na het eerste kwart. Maar zag die aan het begin van het tweede kwart door een score van Dzifa Quist teloor gaan. Toen werd het 16-17. Het was de opmaat voor een slechte periode van DAS. Onder andere door acht punten op rij van diezelfde Dzifa Quist werd het 18-27.
Een 'drietje' van Sarah Kreuze én van Miranda Righarts liet de achterstand van DAS echter niet verder oplopen. Bij rust was het 30-36.

Tweede helft
Daarna werd steeds duidelijker dat DAS Dames 1 moeite had om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Aan het eind van kwart drie dacht DAS een puntje ingelopen te zijn bij 45-50, maar Sayna Azad gooide er vlak voor tijd een drietje in en maakte er dus 45-53 van. Zij zorgde er bij het begin van het laatste kwart voor dat de achterstand van DAS zelfs op elf kwam: 45-56. Was dit de genadeklap voor de thuisploeg? Nee dus, want via een drietje van Sarah Kreuze én van Carlijn Majoor kwam DAS op 51-56 en leek winst toch weer haalbaar. Zeker toen Sarah Kreuze bij een 53-61 stand er achtereenvolgens twee vrije worpen, een tweetje én een drietje in gooide en het verschil op één bracht: 60-61.
DAS Dames 1 had bovendien nog één aanval. Maar in de resterende seconden kwam de Delftse ploeg niet meer tot een fatsoenlijk schot, dus werd dat de eindstand.

Topscorers bij DAS Dames 1 waren Sarah Kreuze 21, Miranda Righarts 11, Lisa Huigen 10. Bij CobraNova waren de topschutters Dzifa Quist 16 en Sayna Azad 9.