Afbeelding

STIP pleit voor graffiti op Sint Sebastiaansbrug

Algemeen

DELFT - Voorheen had Delft de Prinses Irenetunnel, welke opengesteld voor graffiti tot vele kleurrijke creaties leidde. Nu, met de sloopplannen van de Sint Sebastiaansbrug, vroeg STIP het college de muren tot de sloop open te stellen voor graffiti. Een ludiek einde van de brug. STIP vindt het belangrijk creativiteit en kunst zichtbaar te maken in de openbare ruimte.

Afgelopen dinsdag bij de rondvraag vroeg STIP aan het college of de muren onder de te slopen Sebastiaansbrug opengesteld kunnen worden voor graffiti. Daarmee kan Delft een leuk en creatief afscheid nemen van de oude brug. Wethouder Martina Huijsmans reageerde enthousiast en vond het een leuk idee. Huijsmans gaat in gesprek met de aannemer om te kijken naar de mogelijkheden.

STIP-raadslid Matthijs Gouwerok: "We zijn erg tevreden met de enthousiaste reactie van de wethouder. De wethouder gaat nu verder in gesprek met de aannemer om te kijken wat er mogelijk is. We willen immers geen vertraging rond de werkzaamheden creëren.
STIP pleit al langer voor legale graffitiplekken in de openbare ruimte. De legaliteit stimuleert graffiti-artiesten tijd en energie in hun creaties te steken met een kunstzinnig resultaat en vermindert daarnaast graffiti op niet legale plekken. Op hun beurt respecteren andere graffiti-artiesten het werk, wat ongewenste graffiti tegen gaat. Een preventieve en makkelijke manier om kleurrijke kunst te realiseren in de openbare ruimte."

Graffitimuur
Momenteel kent Delft twee legale graffitiplekken: bij jongerencentrum The Border en de graffitimuur bij skatepark De Middenberm aan de Prinses Beatrixlaan. Wat STIP betreft komt er nog een openbare locatie bij, om zo de muur van de Irenetunnel te vervangen.