De Ford Focus Active Wagon gaat aan de hoge verwachtingen voldoen.
De Ford Focus Active Wagon gaat aan de hoge verwachtingen voldoen.

In de Wagon Active variant is de Ford Focus langer èn hoger

Algemeen

De Ford Focus Wagon Active is geïntroduceerd.

Meteen bij de introductie van de nieuwste Ford Focus waren er twee varianten. Te weten een Wagon, die vanzelfsprekend langer is dan het basismodel. En een Active, die in hoogte het verschil maakt. Een combinatie van die twee is nu dan gepresenteerd, een Focus Active Wagon die zowel langer als hoger is dan het basismodel. Reguliere automodellen worden al veel langer 'opgehoogd'. Dit gebeurde eerst en vooral met de stationwagons van de merken Subaru en Volvo. Het merk Ford deed het in het geval van de Focus anders, die koos er voor om de hatchback als extra stoere en verhoogde Active te presenteren. De Ford Focus Active met wielkastverbreders in zwarte kunststof, meer bodemvrijheid en een andere voor- en achterbumper.
De variant was er dus meteen, als een enigszins SUV-achtige auto, met die uitstraling. Bij die introductie was meteen ook al duidelijk, dat ook de stationwagon variant als Active versie uitgebracht zou worden: dus langer zoals gebruikelijk, maar ook hoger.

Uiterlijke kenmerken
De wagon krijgt een voor- en achterbumper. De onderzijde hiervan is verdeeld over onbespoten plastic en zilvergrijze beschermplaten, zwarte spatbordranden en 17-inch of 18-inch wielen. Hoe ziet de wielophanging er uit bij de Active? Dat is onafhankelijke achterwielophanging, anders vormgegeven, dat wel! Hierdoor kon er namelijk meer ruimte in het bagageruim gerealiseerd worden. Nog iets wat de Active wagon van de reguliere Focus Wagon onderscheidt, dat is de extra rijmodus. Normal, Sport en Eco hadden we al, maar daar is nu Slippery bi gekomen. Deze is alleen bij de iets hogere stationwagen aanwezig. Om ook over gladde ondergronden veilig te rijden. Daarnaast is er ook de Trail modus. Is de ondergrond wat minder begaanbaar, dan is de auto in de Trail modus gewoon goed te besturen.
Ford Focus Active Wagon, net zoals op iedere andere Focus uitgerust met 1.0- en 1.5 benzinemotoren. Dieselen kan ook in deze auto, want de 2.0 EcoBlue-diesel kan ook gewoon onder de motorkap komen te liggen.

Ardea Auto
www.ardeaauto.nl