Het strakke design van de KIA e-Niro.
Het strakke design van de KIA e-Niro.

De langverwachte KIA e-Niro geëxpliceerd

Algemeen

De langverwachte volledig elektrische KIA e-Niro heeft een 64 kWh-batterij, die een actieradius oplevert van maar liefst 485 kilometer, dit alles volgensde WLTP-normen.

De KIA e-Niro heeft standaard een zeer rijke uitrusting en is voor zowel particuliere als zakelijke rijders interessant. Bij de introductie van deze elektrische auto blijft het niet. Eind 2019 namelijk, zal ook de KIA e-Niro met 39,2 kWh-batterij te bestellen zijn. Maar de belangstellenden kunnen zich eerst even richten op de 64 kWh-variant, die een prijs heeft van 42.510 euro.

Dynamic- en ExecutiveLine
Deze auto is er in twee uitvoeringen, namelijk de DynamicLine en de ExecutiveLine. De eerste uitvoering heeft de genoemde prijs en de fiscale waarde is 41.475 euro. Uitgerust met allerlei veiligheidsvoorzieningen, zoals zeven airbags (vóór-, zij-, gordijn- en knie-airbags), autonome noodremassistentie, autonome rijbaanvolgassistentie, adaptieve cruisecontrol, vermoeidheidsherkenning en grootlichtassistentie.

Uiteenlopende voorzieningen
Maar de uitrusting is nóg rijker. Behalve deze veiligheidsvoorzieningen, zijn er ook comfortverhogende voorzieningen, zoals een smart-key met start- en stopknop, een 7-inch supervision cluster, een 7-inch full map navigatiesysteem met achteruitrijcamera, diverse software van TomTom en Apple en Bluetooth-connectiviteit. Het laatste met bediening op het stuurwiel. Tot het standaardpakket behoren verder climate control, elektrische ramen vóór en achter, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, mistlampen vóór en een lichtsensor. Geïntegreerd zijn verder digitale radio (DAB+), parkeersensoren achter, verchroomde deurgrepen (binnen en buiten), hoogglans zwarte afwerking van de deurpanelen en het middenconsole, een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor, batterijverwarming en een warmtepomp.
Onder de auto bevinden zich verder lichtmetalen 17-inch wielen, lederen afwerking op het stuurwiel, stuurwielverwarming, stoelverwarming vóór én elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels in carrosseriekleur. Hiermee is de rijke standaarduitrusting gecompleteerd.

Topversie KIA e-Niro
De topversie van de KIA e-Niro heeft de benaming ExecutiveLine. Deze uitvoering is leverbaar vanaf 45.510 euro, met een fiscale waarde van 44.475 euro. Deze heeft alles wat de DynamicLine heeft, aangevuld met dodehoekdetectie, kruisend verkeersdetectie achter, LED-koplampen, luxe instaplijsten, privacy glass, parkeersensoren vóór, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, volledig lederen bekleding, stoelventilatie vóór, stoelverwarming achter, een 8-inch full map navigatiesysteem, JBL Premium Sound System en een draadloos oplaadstation voor smartphones.

Krachtige elektromotor
De KIA e-Niro 64 kWh is altijd uitgerust met een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor met een koppel van 395 Nm. Door het direct beschikbare maximumkoppel accelereert de KIA e-Niro in slechts 7,8 seconden van nul naar honderd kilometer per uur.

KIA Autohaag Zeeuw Delft
www.kia.com/nl/dealers/
autohaagzeeuw/