Robert den Toom van Preuninger Haagland bij de nieuwe Renegade.
Robert den Toom van Preuninger Haagland bij de nieuwe Renegade.

De nieuwe Jeep Renegade als Opening Edition, Limited en Freedom

Algemeen

YPENBURG - Bij Preuninger Haagland staat de fonkelnieuwe Jeep Renegade sinds kort in de showroom. De ideale auto voor iedereen die een net even andere SUV wil rijden.

De vernieuwde Jeep Renegade is beschikbaar in drie uitvoeringen. Die hebben de namen Opening Edition. Limited en Freedom, de laatste met een groot glazen panoramisch schuif-kanteldak. "We spreken van een vereenvoudigd productaanbod, waardoor de klant makkelijker kan kiezen. De standaard uitrusting van de drie uitvoeringen is in elk geval beter of zogezegd rijker geworden", zegt Robert den Toom, verantwoordelijk voor Jeep bij Preuninger Haagland.

Van origine Amerikaans
Het van origine Amerikaanse merk Jeep is sinds enkele jaren onderdeel van de Fiat Groep geworden. Bij Preuninger Haagland, dé Fiat-dealer van de Delftse en Haagse regio, deelt dit merk een showroom met het Italiaanse Alfa Romeo. "Wij zijn nu twee jaar Jeep-dealer", gaat hij verder. "En mede dankzij de Renegade zijn we daar heel blij mee. Dit merk en dit model bevallen goed. Niet alleen ons bedrijf, maar zeker ook onze klanten. De eerste vier jaren na zijn introductie is de Renegade een heel belangrijk model geweest. In een korte tijd heeft dit model een plaats weten te veroveren in het kleine SUV-segment. Een aparte auto qua design en uitstraling, voor mensen die net even iets anders kiezen. Net zoals bij de mensen die een voorkeur hebben voor Alfa Romeo."

De SUV Renegade
De range van het merk Jeep bestaat alleen maar uit SUV's, een afkorting die staat voor Sports Utility Vehicle. De Renegade doet hier volgens Den Toom leuk in mee. Hij weet qua verkoopaantallen goed te presteren tussen de eveneens relatief nieuwe Compass, de (Grand) Cherokee en de Wrangler. "Onze klanten rijden er naar tevredenheid in. En uiteraard kunnen we ook de reparaties en het onderhoud volgens de juiste fabrieksvoorwaarden uitvoeren."

Modeljaar 2019
De vanafprijs van de Jeep Renegade modeljaar 2019 is 26.990 euro. De eerste opfrisbeurt heeft de Jeep Renegade bijna vier jaar na zijn introductie gekregen. De auto heeft uiterlijk kleine, maar doeltreffende wijzigingen ondergaan zonder aan identiteit in te boeten. Met name aan de voorzijde is door gebruik van andere, scherpere lijnen een stoerder gezicht ontstaan. Dat draagt, zeker in combinatie met de signature LED-verlichting, bij aan de herkenbare familieband met de Wrangler.
Minder zichtbaar zijn de veranderingen aan het interieur. Gebruik van betere materialen laat zich namelijk niet eenvoudig vangen. Maar een merkbare vooruitgang is wel geboekt, terwijl de Renegade qua materiaalgebruik al mee kon met de top binnen het i0 segment. "Maar misschien wel de belangrijkste veranderingen zijn te vinden onder de motorkap", zegt hij. "Aangevuld met een rijkere standaard veiligheidsuitrusting, kunnen we daarom spreken van een nieuwe Renegade."

Motorisatie
De nieuwe Jeep Renegade wordt geleverd met nieuwe motoren, die voldoen aan de E6d emissie-eisen en is daarmee WLTP-proof. De Renegade is leverbaar met een nieuwe 120 pk sterke 1.0 turbo driecilinder motor, gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen of een nieuwe 1.3 150 pk viercilinder automaat. Motoren die uitblinken door een rustige loopcultuur en souplesse. Gunstige bijkomstigheid is dat de auto ondanks zijn geringer cilinderinhoud toch een beter maximaal trekgewicht weet te genereren, namelijk 1.250 kilogram geremd. De CO2-uitstoot vanaf 135 gram per kilometer is eveneens een verbetering. Kom langs in de showroom.

Preuninger Haagland
Laan van Waalhaven 417
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl