Afbeelding

Belangrijke stap gezet in het Heilige Land

Algemeen

DELFT - In 2020 staat de sloop van 65 woningen aan de Dr. Schaepmanstraat, Vondelstraat, Cornelis Musiusstraat en Odulphusstraat in Delft in de planning. Voor de huurders van deze woningen is een verhuizing onvermijdelijk.

m dit zorgvuldig voor te bereiden heeft een afvaardiging van de bewoners in de afgelopen periode intensief overlegd met woningcorporatie Woonbron. Het resultaat is een sociaal plan met afspraken over verhuisurgentie, verhuiskostenvergoeding, een huis in de buurt en ander maatwerk. Op 19 november hebben Woonbron directeur, Mohamed Baba en de afvaardiging van de bewoners deze overeenkomst met een handtekening bekrachtigd.

Verhuiskosten
Een belangrijke afspraak die de bewoners met Woonbron hebben gemaakt, gaat over de verhuiskostenvergoeding. Deze is losgekoppeld van het vaststellen van het sociaal plan. Vanaf 1 oktober 2018 kunnen bewoners een beroep op deze regeling doen als zij verhuizen. De afgelopen tijd zijn al twaalf bewoners verhuisd. Een van hen is het echtpaar Dukker. Zij vonden een fijn appartement 'om de hoek' aan het Jan Joostenplein. Mevrouw Dukker: "We zijn erg blij met onze nieuwe, gelijkvloerse woning en hebben het hier naar ons zin."
Vrijkomende woningen worden tot het moment van de sloop tijdelijk verhuurd. Dit zorgt voor levendigheid. Met de bewoners is afgesproken dat zij zelf kandidaten voor tijdelijke verhuur kunnen voordragen. Zo hebben zij invloed op wie er tijdelijk in hun buurt komt wonen.

Huisbezoeken
Op basis van alle huisbezoeken in oktober zijn de verhuiswensen in kaart gebracht. Zodra de gemeente de urgentieverklaringen heeft afgegeven, kunnen bewoners op zoek naar andere woonruimte via Woonnet Haaglanden. Zo nodig biedt Woonbron begeleiding en maatwerk. Aan de bewoners die hiervoor in aanmerking komen, biedt Woonbron nu al vrijgekomen woningen in de buurt aan.