Directeur R. Lagraauw, decaan J. de Boer en projectleider J. van Beek.
Directeur R. Lagraauw, decaan J. de Boer en projectleider J. van Beek.

Stanislascollege Krakeelpolderweg bereidt zich voor op 12e editie Delft on Stage

Algemeen

Delft – Het Stanislascollege Krakeelpolderweg zegt enthousiast 'ja' tegen het Beroepenfeest van Delft On Stage: een Positief (beroeps)Podium voor vmbo leerlingen!

Ook komend jaar is er weer een Delft on Stage. En hoewel maart nog ver weg lijkt, zijn de voorbereidingen voor het beroepenfeest voor vmbo-leerlingen in volle gang. Naast de beroepsbeoefenaren die op het beroepenfeest komen vertellen over hun werk, spelen ook de scholen zelf een belangrijke rol.

Beroepskeuze
Zo ook het Stanislascollege Krakeelpolderweg. De school is met zijn nieuwe directeur, Rowdy Lagraauw, en decaan Jacqueline de Boer, een enthousiaste trekker van Delft On Stage. Rowdy en Jacqueline zijn druk bezig om op hun school de lessen Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) vorm te geven. Belangrijke lessen die de leerlingen voorbereiden op hun beroepskeuze, en dus ook hun vakkenpakket. Delft On Stage past hier uitstekend bij en biedt alle tools om hier uiting aan te kunnen geven. Het is immers hands-on, en geeft de leerlingen niet alleen de gelegenheid om te léren over een eventueel toekomstig beroep, maar ook een echt 'kijkje in de keuken'. Na het Beroepenfeest volgt immers de Doe Dag, waar leerlingen op bezoek gaan bij de bedrijven waar zij tijdens het Beroepenfeest een afspraak mee gemaakt hebben.

Positief
Een aanpak die wèrkt. Daarom wordt Delft on Stage ondersteund door de Gemeente Delft en door landelijke -en regionale financiers. On Stage is een maatschappelijk project en wil ook tegenwicht bieden aan de negatieve media over het vmbo. Een stigma dat niet terecht is: vmbo'ers hebben heel wat in hun mars en het bedrijfsleven heeft ze hard nodig. Gelukkig dringt dat besef ook steeds meer door. Inmiddels werken vele partijen belangeloos mee aan de Beroepenfeesten van On Stage, die naast Delft, waar het allemaal begon, in 20 regio's gehouden worden. Schooluitval op het mbo heeft vaak als oorzaak dat jongeren een verkeerde keuze hebben gemaakt. Met dit initiatief draagt het bedrijfsleven uit Delft en omstreken bij aan een beter beroepsbeeld voor ca. 1000 vmbo leerlingen van de Delftse scholen. Men hoeft geen erkend Leerbedrijf te zijn om mee te doen. Het enige wat nodig is, is enthousiasme en kennis over een beroep en de wil om dat te delen met de leerlingen en hen eenmalig op werkbezoek ontvangen. Hoe meer deelnemers hoe beter, en het liefst uit zo veel mogelijk beroepsgroepen: iedereen, van automonteur tot en met de advocaat is welkom, want Dromen mag bij On Stage!

Doe mee!
Voor Delft is On Stage 2019 alweer de twaalfde editie. Duizend leerlingen van de 5 Delftse Vmbo-scholen ontmoeten op 12 maart 2019 zo'n tweehonderd beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding door te vertellen wat hun werk inhoudt. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven. Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.delftonstage.nl. Judith van Beek, tel. 06-22856292. mail: judith@delftonstage.nl.