Tijdens de lunch in Het Postkantoor kregen diverse Delftse ondernemers een pluim.
Tijdens de lunch in Het Postkantoor kregen diverse Delftse ondernemers een pluim. Foto: KOOS BOMMELE

Pluimen uitgereikt op 'Dag van de Ondernemer'

Algemeen

DELFT - De derde vrijdag van november staat jaarlijks te boek als de 'Dag van de Ondernemer'. Dé dag bij uitstek om ondernemers in het Midden-en Klein Bedrijf (MKB) extra in het zonnetje te zetten.

Het MKB Delft, met wethouder Vollebregt en andere gemeentelijke functionarissen in haar kielzog, toog op vrijdag 16 november naar Winkelcentrum in de Hoven, van 10.00 uur tot 12.00 uur en de binnenstad van 14.00 uur tot 16.00 uur, onder meer om van de aldaar aanwezige winkeliers te horen hoe het is om te ondernemen in Delft.

Durf en
doorzettingsvermogen

In de 'pauze' stond een besloten lunch geprogrammeerd, van 12.30 uur tot 13.30 uur bij Het Postkantoor. Alhier kregen verschillende ondernemers een pluim van verdienste uitgereikt. Zo mochten Mirthe van Eijl (Lust), Edo Garritsen (Westcord Hotel), Rene Dings (Tremani), Nikkie van Boxtel (Happy Tosti Delft), Matthijs Stoffer (Banket Bakkerij Stoffer), Jeroen de Bruin, (Jumbo Vrijheidslaan), Fennie Kostense, (Eet- en Proeflokaal de Kurk) en Arjan Steendam (Steendam mode) een pluim in ontvangst nemen. "Hiermee willen we de Delftse ondernemer bedanken voor hun durf, inzet en doorzettingsvermogen", aldus Roy Snuverink, secretaris van MKB Delft. 's Middags ging de groep met o.a. Bas Vollebregt en Jeroen Heemskerk verder langs bij enkele ondernemers in de binnenstad. De 'Dag van de Ondernemer' werd vervolgens gezellig, onder het genot van een hapje en een drankje, uitgeluid bij Eet & Proeflokaal De Kurk in de Kromstraat. Van 16.00 uur tot 20.00 uur konden Delftse ondernemers even kennismaken met collega-ondernemers, verhalen delen en ervaringen uitwisselen. Het was na De Kracht van Delft het tweede netwerkevent deze week, waarbij MKB betrokken was en smaakt zeker naar meer!
MKB Delft en de gemeente Delft geloven in de verbinding tussen de ondernemers en de stad. Dit is hun manier om een welgemeend 'Dankjewel' te kunnen zeggen tegen alle ondernemers die zich ook dit jaar weer voor de goede zaak hebben ingespannen.