Ook speler Reinier van den Hoek kijkt uit naar het zaalseizoen en gelooft dat er wel iets te halen valt voor Excelsior.
Ook speler Reinier van den Hoek kijkt uit naar het zaalseizoen en gelooft dat er wel iets te halen valt voor Excelsior.

Glissenaar is voor niemand bang en heeft vertrouwen in zaalseizoen

Algemeen

Delft - Terwijl de temperatuur buiten richting het nulpunt daalt bereidt de selectie van Excelsior zich voor op een nieuw zaalkorfbalseizoen.

En in vergelijking met eerdere jaren doet het vlaggenschip dit vol vertrouwen. Het team van de nieuwe trainer Mark Glissenaar staat met acht overwinningen uit acht wedstrijden aan kop in de eerste klasse. Over de nieuwe hoofdtrainer gesproken, Mark Glissenaar is momenteel drie maanden aan de slag en heeft het goed naar zijn zin in Delft-Noord. "De eerste maanden waren erg intensief en leuk. We leren elkaar steeds beter kennen en ik ben erg te spreken over de gedreven groep." De nieuwe trainer leert de vereniging steeds beter kennen en ook dat spreekt hem aan. "Excelsior is een club waar veel mensen meeleven met de selectie en betrokken zijn bij de vereniging. Ik spreek die groep mensen ook, zo raak ik steeds beter ingeburgerd."

Plek vinden
De positieve resultaten helpen Glissenaar uiteraard om zijn plek te vinden binnen de groep en de vereniging. "Uiteraard ben ik tevreden met de uitslagen, we hebben er als groep bewust voor gekozen om resultaatgericht te spelen. Voor een ongeslagen status op het veld had ik vooraf natuurlijk wel getekend." Gevraagd naar de invloed van de trainer reageert Glissenaar bescheiden en terughoudend. "Misschien is mijn grootste invloed dat we als team niet vrijblijvend aanvallen. Ik wil graag dat iedereen de taak uitvoert waar hij of zij het beste in uitkomt met de discipline om bewuste keuzes te maken en zich niet af te laten leiden door een tegenstander of de ruimte die iemand krijgt. En als het bij ons eenmaal gaat lopen dan blijft dat we over veel schijven gevaarlijk kunnen zijn."
Ook aanvoerder en boegbeeld binnen het eerste team, Reinier van den Hoek, is te spreken over de nieuwe trainer en de resultaten tijdens het veldseizoen. "De combinatie van een aantal nieuwe spelers (o.a. Lisanne Bron, Kevin Borghout en Wayne Stienstra) en een nieuwe coach heeft een nieuwe dynamiek in de ploeg gebracht. Dat stukje extra en de bijkomende kwaliteiten is precies het verschil waardoor het dit seizoen zo goed loopt." Wel is Van den Hoek stellig over het desastreus verlopen veldseizoen vorig jaar: "Vorig seizoen hadden we nooit in die positie mogen komen."

Zaalseizoen
Het zaalseizoen is wel een heel ander verhaal. Er zal weer met de schotklok worden gespeeld en Excelsior zit in een lastige poule met ploegen als ONDO (Middelburg), Valto, ZKV en Roda. Met een overgangsklasser en vier ploegen in de top van de eerste klasse is deze zaalpoule goed bedeeld.
Speler Reinier van den Hoek kijkt uit naar het zaalseizoen en gelooft dat er wel iets te halen valt voor Excelsior. "Als we met dezelfde instelling en beleving spelen, kunnen we in de zaal ook weer goed presteren." En ondanks de goede resultaten tijdens het veldseizoen blijft de aanvoerder waken voor onderschatting. "We zullen wel allemaal moeten doen waar we goed in zijn en niet denken dat we het wel even gaan doen. Op het veld hebben we het ook een paar keer lastig gehad,.. dus zullen we iedere week weer dezelfde passie en strijd moeten leveren."
Hoofdtrainer Glissenaar deelt deze mening en kijkt met vertrouwen vooruit naar het zaalseizoen, ook al moest hij nog wel even een lastige keuze maken door een heer en een dame (Wayne Stienstra en Sabine Nolet red.) af te laten vallen. "Het is vooral een vervelende beslissing die ik genomen heb toen ik de veldcompetitie heb geëvalueerd. Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt waar ik volledig achter sta. Dat gaat alleen over korfbal en hoe ik denk dat ik de sterkste opstelling kan maken. Het heeft niets te maken met de spelers zelf, het zijn beide heel fijne mensen."

Tactiek
De tactiek voor dit zaalseizoen blijft hetzelfde als tijdens het veldseizoen. Trainer Glissenaar wil zich in de eerste weken vooral richten op puur resultaat. "We hopen de eerste wedstrijden weer te winnen zodat we een goede uitgangspositie hebben tegen ploegen als Valto, ONDO en ZKV. Als we geen onnodige schade oplopen denk ik dat we lang mee moeten gaan doen voor de bovenste plekken."
Dat de trainer ambitieus is blijkt ook wel uit zijn doelstelling voor het aankomende zaalseizoen. "Mijn doelstelling is om een serieuze kampioenskandidaat te zijn. We spelen in een poule met meerdere tegenstanders die mee kunnen strijden om het kampioenschap en wij zijn voor niemand bang." Bepalend voor het bereiken van dit grote doel is wat de spelers zelf over hebben om dit te bereiken. "Aan ons de taak om elke week het maximale van onszelf te vragen en alles voor elkaar over te hebben."