Een stukje sportief Delft vanuit de lucht bezien
Een stukje sportief Delft vanuit de lucht bezien Foto: willem de bie

Kijk op een sportief stukje Delft

Algemeen

DELFT - Delft heeft, in tegenstelling tot veel andere steden, een soort natuurlijke verhouding tussen bevolking, bedrijven, groen en sport. Zo is bijvoorbeeld de bevolking een prettige mengvorm van autochtone bewoners, studenten en nieuwkomers.

Tekst & foto: Willem de Bie

Op deze onlangs gemaakte luchtfoto is goed te zien hoe divers dat is. Onderin de Delftse Schie en de N470, beter bekend als de Kruithuisweg. Langs het water allerlei bedrijvigheid, direct gevolgd door een breed scala aan sportvelden. Helemaal bovenin de velden van de studenten-rugbyclub van Virgiel en rechts daarvan de hal en de velden van Fortuna, waar zowel korfbal als tennis kan worden gespeeld.
Zakken we dan iets naar onderen dan komen we - even de Mekelweg oversteken - bij de mooi gemaaide velden van honk- en softbalvereniging Blue Birds. Van de knuppel naar de stick is wat meters verder, om vervolgens uit te komen bij hockeyvereniging Hudito, met drie speelvelden en een oefenveldje achter het clubgebouw.

Studenten
Aan de andere kant van de Kruithuisweg vinden we een flink aantal studenten-sportclubs. Aan de kant van de Rotterdamseweg zit Studenten Buitensport Vereniging Slopend. Bij deze club ligt de nadruk op 'survival', buitenland-expedities voor backpackers en 'bushcraft', oftewel minimalistisch overleven in de wildernis. Kan heel slopend zijn. Verder nog de voetbalverenigingen Taurus, gelieerd aan studentenvereniging Virgiel, en Ariston'80, de 'enige open studenten voetbalvereniging in Delft'. En dan hebben we nog de boardsportvereniging DROP, Studenten Hockey Club Scoop en de sporthal en tennisbanen van de TU. De sporthal waar ooit basketbalclub Punch furore maakte en waar het hernoemen van de dienstdoende scheidsrechter naar het geslachtsdeel van een reu tot kunst werd verheven. Er zal bij al die bedrijven langs de Schie ongetwijfeld ook nog wel eens een balletje worden getrapt, getafeltennist, geklaverjast en gebiljart. Sportief stukje Delft toch wel…