Het is maar dat je het weet

vaste rubrieken

Workshop Spam en Phishing door SeniorWeb. Hebt u ook zoveel last van vervelende e-mails? Aanbiedingen voor 'gratis' spelletjes of kans op een cadeau? Dus van Spam en Phishing? Dan is deze korte workshop iets voor u! In een uur wordt uitgelegd hoe u Spam en Phishing herkent en verwijdert. U leert berichten in het spam-vak te verplaatsen naar het juiste postvak, uw mailbox opschonen en een goede spamfilter te installeren. Met hulp, maar u gaat zo veel mogelijk zelf aan de slag en neemt uw eigen tablet, iPad of laptop mee. Er is een beperkt aantal leen-apparaten beschikbaar. Om goed mee te kunnen doen, moet u bekend zijn met internet en e-mail. Deze korte workshop, door docent Jan van Ruijven, vindt plaats in het eigen leslokaal van SeniorWeb in activiteitencentrum De Wipmolen aan de Professor Krausstraat 71 op woensdag 21 november a.s. van 09.30 uur - 10.30 uur. Entree: 7,00 euro ter plekke te voldoen. De workshop wordt gevolgd door de normale maandelijkse inloop die duurt tot 12.30 uur. Daaraan kan zonder verdere kosten worden deelgenomen om onder begeleiding verder te oefenen. Er is een beperkt aantal plaatsen, vooraf aanmelden is noodzakelijk. Opgeven of informatie via: 06-51919303 of mail: seniorweb.delft@gmail.com.

Bevolkingsonderzoek borstkanker: Nieuwe ronde in Den Hoorn. Vanaf maandag 19 november kunnen vrouwen uit Den Hoorn die zijn geboren in de jaren 1943 t/m 1968 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het plein voor de bibliotheek aan de Fluitekruid in Den Hoorn. Tot en met december 2018 worden ruim 1.600 vrouwen uit Den Hoorn per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.

Op zaterdag 24 november is er een kringloopmarkt in het Jeugdhuis in Schipluiden, dit keer van 10.00 uur - 15.00 uur, want misschien brengt Sinterklaas ons dit jaar een bezoekje. We zitten nu alweer 1 jaar op deze locatie en daarom krijgt iedereen een leuke attentie bij de kassa. Uiteraard kunt u weer heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei 2e hands goederen. De kerst- en sinterklaasspullen staan ook uitgestald. U kunt ons vinden aan de Kasteellaan in Schipluiden, achter de AH. Daar is ook gelegenheid om te parkeren. De opbrengst gaat naar onderhoud van de Dorpskerk! Informatie: toneijk@live.nl, 06-47286290.

Dinsdag 20 november, 20.00 uur: Avond voor belangstellenden bij de Vrijmetselaars Loge Silentium aan de Choorstraat 16A. De loge is geopend vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur begint het programma. De toegang is gratis. Meer informatie op www.logesilentium.nl