Eva Orta van DOK prijst weer twee kinderboeken aan
Eva Orta van DOK prijst weer twee kinderboeken aan

Jeugdboekentips van Eva, deel 3

cultuur

DELFT - Eva Orta, 'kinderboekoloog' bij DOK Delft, prijst twee leuke kinderboeken aan.

Bestemming onbekend – Mosier

Neem jij wel eens de trein? Zo ook Rider. Maar dan dagenlang. In Amerika. Want als Riders grootmoeder sterft, is er nog maar één persoon waar ze terechtkan: een oudoom in Chicago. Die ze nog nooit ontmoet heeft. Dus moet ze vanuit Californië met de trein naar hem toe. Alleen. Is er dan echt helemaal niemand die op onze 12-jarige hoofdpersoon let? Er is Dorothea, een medewerkster van de spoorwegmaatschappij die op de minderjarige Rider let tijdens de reis. Maar voor de rest is onze hoofdpersoon alleen. Of toch niet? Gaandeweg leer je haar medereizigers kennen, ieder met zijn eigen verhaal. En samen met hen leer je ook de mysterieuze Rider kennen. Rider, die het geld voor eten al op dag één heeft uitgegeven en tijdens de reis op de meest creatieve manieren aan extra geld en eten probeert te komen.
Een pakkend boek dat ondanks de moeilijke reis van Rider verre van sentimenteel is. Sterker nog, je zult meer dan eens glimlachen om de -wrange- humor in dit boeken en zeker geen afscheid willen nemen van Rider of haar bijzondere medereizigers. Beloofd.

Sara Snufje - Pip Jones

In dit prentenboek maken we kennis met Sara, een jonge uitvindster met de meest wilde, creatieve ideeën. Helaas mislukken veel van haar creaties. En dan heeft ze ook nog eens een kort lontje: niet de beste combinatie dus! Ineens komt er een kraai langs. Anders gezegd, er valt een kraai uit de lucht. Letterlijk. De dierenarts vertelt haar dat de arme vogel nooit meer zal vliegen. Of toch wel? Want Sara Snufje is tenslotte uitvinder. Dit keer is ze vastbesloten om een werkende uitvinding te bedenken!
Een grappig verhaal over doorzetten en creativiteit. Veel rijm en levendige illustraties van Sara Ogilvie als bonus!