De Sint spreekt zich uit....

Algemeen

DELFT - Zaterdag 24 november is het weer zover. Dan komen mijn 150 Pieten en ik aan op de Oostsingel in Delft. Vanaf ongeveer 12.00 uur kun je al zwaaien als we over het Rijn-Schie kanaal varen. Om kwart voor één stap ik van de boot af. Dan gaan we zwaaien, handjes geven, heel veel pepernoten uitdelen en nog veel meer.

Speelgoed
Gelukkig vragen jullie in je verlanglijstjes ook nog steeds naar spelletjes die jullie vaders en moeders ook al speelden. Natuurlijk ook speeltjes van deze tijd. We delen heel wat computerspelletjes en drones uit (niet in je schoen natuurlijk), maar ook puzzels, blokken, lego en andere speelgoed.

Scholen
Het fijne is dat ik tegenwoordig ook verlanglijstjes krijg voor andere kinderen die wat minder goed Sinterklaas kunnen vieren. Op scholen wordt daar aan gedacht, maar ook door jullie. Fijn dat jullie niet alleen aan jullie zelf denken, maar ook aan andere kinderen. Dat zie ik graag, want het Sinterklaasfeest is echt een feest voor iedereen: voor kinderen groot en klein, jong en oud, dik en dun, rijk en arm en uit alle landen.

Ik krijg wel eens de vraag of ik ook een verlanglijstje maak. Nee, dat doe ik eigenlijk niet. Ik word blij als ik jullie blije en tevreden gezichten zie en merk dat jullie fijn samen spelen met anderen en weinig of geen ruzie maken. Niet als ik in Delft ben, maar ook niet als ik alweer lang in Spanje ben.

Zoete dingen
Een andere vraag die ik wel eens krijg is wat ik nu zelf lekker vind. Tsja…., ik vind heel veel lekker, maar ik hou niet van uien en verder ben ik ook niet echt een fan van heel bittere dingen. Maar zoete dingen, daar hou ik wel van. Natuurlijk poets ik daarna altijd goed mijn tanden, want Sinterklaas -niet doorvertellen, hoor- heeft tandartsbezoek niet op een lijstje van favoriete hobby's staan.
Graag zie ik jullie allemaal over twee weekjes in Delft. ik verwacht dat jullie in groten getale op komen draven. Ik kijk er nu al naar uit. Zorgen jullie ook voor een lekker vers worteltje of een fris appeltje voor mijn paard, Amerigo?